Άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης του διαλόγου ΔΗΠΑ και Μαυρογιάννης

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης του διαλόγου ενόψει των Προεδρικών, άφησαν ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν και ο υποψήφιος Πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΠΑ, τα επιτελεία των δύο πλευρών συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που καλύπτουν το πολιτικό, περιφερειακό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Κύπρου. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρογιάν είπε πως είχε με τον κ. Μαυρογιάννη μια μακρά, ουσιαστική και πολύ γόνιμη συζήτηση κατά την οποία άκουσε τις σκέψεις, το όραμα και τις προσεγγίσεις του υποψηφίου Προέδρου σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αρχής γενομένης από το Κυπριακό, τα γεωπολιτικά, την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τη μετανάστευση, τις επενδύσεις, τις μεταρρυθμίσεις, το περιβάλλον και το πώς πρέπει να κινηθεί η Κύπρος προς την αειφόρο πράσινη ανάπτυξη.

«Ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, μάς δόθηκε ευκαιρία να τα πούμε σε βάθος σε αρκετά ζητήματα και εμείς με τη σειρά μας είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις θέσεις στα θέματα που έχουμε συζητήσει», είπε και σημείωσε πως κοινές είναι οι διαπιστώσεις ότι ο τόπος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, τομές, εκσυγχρονισμό και αλλαγή νοοτροπίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε στη συνέχεια πως οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν και ευκαιρίες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Η σωστή ανάλυση και οι σωστές διαπιστώσεις σίγουρα θα βοηθήσουν τον τόπο μας στο να ληφθούν και ορθολογιστικές αποφάσεις που είναι το ζητούμενο. Έχουμε πάθει πολλά ως τόπος, μακάρι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ευρύτερες συναινέσεις για συνθέσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για αντιμετώπιση των σημερινών πρωτόγνωρων προκλήσεων», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ δήλωσε πως με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη συμφώνησαν ότι ενδεχομένως να υπάρξει και ακόμη μια δεύτερη συνάντηση, κατά την οποία θα μπουν σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα.

Καταλήγοντας, ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε τον κ. Μαυρογιάννη για τη συνάντηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μέσα από τον δημιουργικό διάλογο που αναπτύσσεται και με άλλους υποψηφίους και πολιτικές δυνάμεις θα αναβαθμιστεί ο πολιτικός πολιτισμός στον τόπο μας. «Κοινός στόχος και κοινή επιδίωξη είναι η Κύπρος μας να πάει μπροστά, η κοινωνία μας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, οι πολίτες να έχουν ελπίδες, όχι φρούδες, αλλά πραγματικές ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», κατέληξε.

Ο κ. Μαυρογιάννης από την πλευρά του χαρακτήρισε πολύ σημαντική και εποικοδομητική τη συνάντηση με την ηγεσία της ΔΗΠΑ και σημείωσε πως αντάλλαξαν απόψεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να διαπιστώσουν ότι η ανάλυση συγκλίνει και επίσης ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να βρουν συναινετικές λύσεις και προσεγγίσεις για να οδηγήσουν τον τόπο ψηλότερα από ό,τι είναι σήμερα. Έκανε επίσης λόγο ο κ. Μαυρογιάννης, χωρίς να δεσμεύει σε αυτό τον κ. Καρογιάν, για μια κατρακύλα που υπάρχει στον τόπο και η οποία θα πρέπει να σταματήσει.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε στη συνέχεια πως στο πλαίσιο των συναντήσεων και επαφών που κάνει με το Επιτελείο του, ο σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να διαπιστώσουν την ύπαρξη συγκλίσεων και να δουν τις προοπτικές συνεργασίας στις Προεδρικές.

«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να υπάρχει αυτή η συζήτηση και αυτή η ανταλλαγή απόψεων. Προσδοκούμε και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας και είμαστε πάντα στη διάθεση του Προέδρου και της ΔΗΠΑ για να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση», είπε και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ