Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ κατά του ΑΚΕΛ-«Μας συνήθισαν σε ατάκες και συνθήματα»

Στην αντεπίθεση βγήκε ο ΔΗΣΥ, μετά τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ ότι «οι εκατό εξαγγελίες Αβέρωφ είναι το νέο version του ‘δεσμεύομαι’» και ακολούθησαν δέκα χρόνια διαφθοράς και αλαζονείας, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου, να καλεί το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης πρώτα να μελετήσει το περιεχόμενό τους και μετά να τοποθετηθεί.

«Στο ΑΚΕΛ μας συνήθισαν σε ατάκες, συνθήματα και ευφάνταστες ανακοινώσεις. Τους συστήνουμε όμως υπομονή και σύνεση. Ας μελετήσουν τους 100 άξονες, τους 8 πυλώνες των προτάσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού και ας έρθουν να συζητήσουμε επί της ουσίας. Με χαρά θα ακούσουμε ουσιαστική κριτική», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι η πολιτική γίνεται φτωχότερη όταν αντί συζήτησης, στέλνονται ανακοινώσεις στο στυλ της σημερινής από την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πείστηκε το ΑΚΕΛ από τις εξαγγελίες Αβέρωφ-«Είναι το νέο version του δεσμεύομαι»

«Εμείς συνεχίζουμε. Να καταθέτουμε προτάσεις για την επόμενη μέρα. Να ξεδιπλώνουμε το σχέδιο του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού για το πώς θα εξελίξουμε τις προοπτικές του τόπου και των πολιτών με διασφάλιση της σιγουριάς, της ασφάλειας και της σταθερότητας της κοινωνίας και της χώρας», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, είχε δηλώσει πως «οι εκατό εξαγγελίες Αβέρωφ είναι το νέο version του ‘δεσμεύομαι’» και όλη η Κύπρος θυμάται ότι οι απερχόμενοι κυβερνώντες δεσμεύονταν το 2013 ότι δεν θα δεχθούν κούρεμα καταθέσεων και μετά τις εκλογές το πρότειναν και το επέβαλαν. «Διακήρυσσαν το 2018 ότι σώζουν το Συνεργατισμό και μετά τις εκλογές τον έκλεισαν για εξυπηρετήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες. Τώρα, ορκίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν την Κύπρο στη νέα εποχή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταλάβει κανείς τι θα ακολουθήσει», ανέφερε.

Ακολούθως, ο κ. Κουκουμάς σημείωσε πως «σχεδόν δέκα χρόνια είναι στην κυβέρνηση ο Αβέρωφ Νεοφύτου όπως και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Δέκα χρόνια Συναγερμού. Δέκα χρόνια εξυπηρετήσεων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Δέκα χρόνια διαφθοράς. Δέκα χρόνια αλαζονείας». Καταληκτικά ανέφερε πως όλα βοούν αλλαγή, προοδευτική αλλαγή.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ