Παρουσίασε τους άξονες πολιτικής του ο Αβέρωφ-Η έκκληση του Αναστασιάδη

Σε παρουσίαση εκατόν αξόνων πολιτικής προέβη το απόγευμα ο πρόεδρος και υποψήφιος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή την 46η επέτειο από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έλαβε τον λόγο και για άλλη μία φορά έστειλε μηνύματα στους Συναγερμικούς υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νεοφύτου. 

Ο κ. Νεοφύτου παρουσίασε μία σειρά από θέσεις που προέκυψαν από τη ζύμωση που έγινε ενόψει του Ιδεολογικοπολιτικού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ και αφορούν μία ευρεία γκάμα θεματολογίας, η οποία καθορίζει τον προσανατολισμό για την επόμενη ημέρα, τόσο για το κόμμα του όσο και για την υποψηφιότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περίγραμμα του σχεδίου διακυβέρνησής του παρουσιάζει ο Αβέρωφ στους πολίτες

Μέσω της παρουσίασης αυτής της δέσμης πολιτικών θέσεων, ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ επιδιώκει να στείλει το μήνυμα πως ο ίδιος και το κόμμα του θέτουν μια πραγματική και ολοκληρωμένη πρόταση ενόψει των Προεδρικών Εκλογών στους πολίτες.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως ούτε εγώ ούτε ο ΔΗΣΥ χρειάζονται δεκανίκια. «Υπήρξαμε από της ιδρύσεώς μας αυτόνομη πολιτική δύναμη, γιατί εκφράζαμε αυτό που ο λαός ήθελε. Την ίδρυση μιας σοβαρής πολιτικής δύναμης, που να μπορεί ν α ανταποκριθεί στις προσδοκίες του. Δεν είναι άλλες από το αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας, ότι αυτοί που κυβερνούν γνωρίζουν».

Αυτή η παράταξη έχει αρχές, τις οποίες ακολουθεί. Δεν μεταλλάσσεται αναλόγως των καιρών ή των επικρατουσών συνθηκών. Είναι ευπροσάρμοστη. Ακούει και συνδιαλέγεται. Αυτές ήταν οι βασικές αρχές που οδήγησαν τον Γλαύκο Κληρίδη να ιδρύσει αυτή την μεγάλη παράταξη. Μια παράταξη που από τα 46 χρόνια ζωής της, τα 20 κυβέρνησε και απέδωσε έργο σε αυτή την πατρίδα. Μια παράταξη που σεβάστηκε την εντολή του λαού. Που ενδεχόμενα να κυβερνούσε πολύ περισσότερα χρόνια, αν δεν υπήρχε το σαράκι της διχόνοιας. Αν κάποιοι δεν καλλιεργούσαν υπέρμετρες φιλοδοξίες σε κάποιους άλλους. Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει φιλοδοξίες. Να επιδιώκει να δει πόσο πολιτικά ανελίσσεται. Όμως είναι και υποχρέωση του οποιουδήποτε από εμάς, από την ώρα που ανήκει σε μία πολιτική παράταξη, όχι να λέγεται ότι ανήκει αλλά να την τιμά, τόνισε ο Πρόεδρος.

Όσο μας πολεμούσαν, τόσο ισχυροποιούμαστε. Ο λαός αυτό που θέλει, είναι αυτό που έχουμε δώσει. Σταθερότητα, ανάπτυξη, εγγύηση για το αύριο. Γιατί είμαστε σοβαροί και όχι λαϊκιστές.

Ένα θέλω από όλους. Να συστρατευτείτε όπως πράτταμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Να σταθείτε και να αναγνωρίσετε ότι αν καταγράψαμε επιτυχίες, τις καταγράψαμε γιατί η παράταξή μας ήταν ισχυρή στο κοινοβούλιο. Και είχε ένα ισχυρό ηγέτη, που δημιουργούσε τις προοπτικές συνεργασίας, υπέδειξε.

Αναφέρθηκε σε συζήτησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, που του είπε ότι κυβερνά χωρίς να έχει πλειοψηφία, όμως το έργο που έχουμε παράξει είναι σαν να είχαμε πλειοψηφία από την πρώτη μέρα. Αν έγινε κατορθωτό να επιτύχουμε τα όσα θα καταγραφούν με το τέλος της δεκαετίας, ήταν γιατί υπήρχε ένας ηγέτης του ΔΗΣΥ στη Βουλή, που επιτύγχανε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και την πλειοψηφία για να μπορούμε να περνούμε μεταρρυθμίσεις.

«Από όσα άκουσα σήμερα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, θα έχει συνέχεια. Η συνέχεια εξαρτάται από τον καθένα. Δεν χρειάζεται η πατρίδα μας πειράματα. Όποτε έγιναν πειράματα είχαμε το φαινόμενο του 12 προς το 13 και της χρεωκοπίας της χώρας», τόνισε ο Πρόεδρος.

Σαράντα έξι χρόνια από την ίδρυση αυτής της παράταξης, είναι ιστορικό χρέος στον καθένα από εμάς. Αυτό υπαγορεύει η ιστορία μας, αυτό ζητώ ως ο επίτιμος πρόεδρος της παράταξη από όλους ανεξαίρετα που έχουν το στίγμα του Συναγερμικού στο αίμα τους, που ρέει το Συναγερμικό DNA. Μην προδώσετε την παράταξή μας, μην προδώσετε την πατρίδα μας κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»