Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της συζήτησης για συνεργασία ΕΔΕΚ-Δημητριάδης

  04/07/2022 15:05
Άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της συζήτησης για συνεργασία ΕΔΕΚ-Δημητριάδης

Άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της συζήτησης για συνεργασία ΕΔΕΚ-Δημητριάδης

  04/07/2022 15:05

Στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συζήτηση για συνεργασία μεταξύ της ΕΔΕΚ και του υποψηφίου Προέδρου Αχιλλέα Δημητριάδη, αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, μετά από συνάντηση που είχαν στα γραφεία του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΚΣ, Μαρίνος Σιζόπουλος και ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο για την συνάντηση, η οποία εμπίπτει στο πλαίσιο των επαφών για παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος και συγκεκριμένα τις ενότητες «Τίμιο κράτος», «Κύπρος 2035» και «Όχι στη διχοτόμηση, η λύση μας συμφέρει».

Όπως είπε, κατά τη συζήτηση διαπίστωσαν πολλά σημεία στα οποία συμφωνεί με την ΕΔΕΚ, αλλά και σημεία που υπάρχουν διαφορές, αλλά μπορούν να συζητήσουν. «Ο δρόμος είναι μακρύς, οι πιθανότητες συνεργασίας είναι εκεί. Θέλαμε σήμερα, στον βαθμό που μπορούσαμε να βρούμε τα σημεία στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις και μπορούν να υπάρξει πεδίο συνεργασίας», είπε.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, έδωσε τις θέσεις του και πλέον θα δουν αν υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει συνέχεια μετά τη σημερινή συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Δημητριάδη για συνάντηση, χαρακτηρίζοντάς την και ο ίδιος πολύ εποικοδομητική και ειλικρινή.

«Το πρόγραμμα το οποίο μας έχει καταθέσει θα μελετηθεί και το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό και των δικών μας θέσεων στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνέργειας που θα πρέπει και τα κόμματα μεταξύ μας να έχουμε αλλά και με τους υποψηφίους», είπε και πρόσθεσε πως η ΕΔΕΚ εξήγησε στον υποψήφιο Πρόεδρο τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το κόμμα του στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του και της πραγματοποίησης του Παγκύπριου Συνεδρίου που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η σημερινή συνάντηση αφήνει μια προοπτική για περαιτέρω συζήτηση και ανάλογα με τις συλλογικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ΕΔΕΚ μπορούμε να προχωρήσουμε και σε παραπέρα συζητήσεις αλλά και στο ενδεχόμενο της συνεργασίας.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας