Περίγραμμα του σχεδίου διακυβέρνησής του παρουσιάζει ο Αβέρωφ στους πολίτες

Ανήμερα των 46ων γενεθλίων του Δημοκρατικού Συναγερμού επέλεξε ο πρόεδρός του να παρουσιάσει τους άξονες πολιτικής που συνιστούν το Σχέδιο της Επόμενης Ημέρας, στη βάση των οποίων θα πορευθεί ο ίδιος και η παράταξη στις Προεδρικές Εκλογές. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος, καθώς ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα μιλήσει για το μέλλον, σε μία ημέρα που είναι σημαντική για το παρελθόν της παράταξης. Κι αυτό το μέλλον σημειολογικά θα υποστηριχθεί από τους νέους που θα έχουν έντονη παρουσία και προς τους οποίους θα απευθύνει το όραμά του.

Ενδυναμωμένος από το Ιδεολογικό και Πολιτικό Συνέδριο και την ευρεία υποστήριξη που έλαβε, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα κάνει σήμερα το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας μία σειρά από θέσεις προς την ευρύτερη κοινωνία, που συνδέονται άμεσα με την πολύμηνη διεργασία που έγινε ενόψει του Συνεδρίου. Δεδομένου ότι αυτές οι προτάσεις προέκυψαν κυρίως από την ανταλλαγή ιδεών που έγινε κατά τον προσυνεδριακό διάλογο, ενδεχομένως να είναι ήδη γνωστές σε μερίδα του κόσμου του ΔΗΣΥ, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα τις ακούσει το κοινό ευρύτερα.

Πρόκειται ουσιαστικά για το περίγραμμα του σχεδίου διακυβέρνησης του Αβέρωφ Νεοφύτου, το οποίο αποτελείται από 100 άξονες, που εμπίπτουν στους οκτώ πυλώνες που έγινε ο προσυνεδριακός διάλογος της παράταξης. Αυτοί είναι:

  1. Ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη
  2. Πράσινη μετάβαση
  3. Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία
  4. Σύγχρονη παιδεία, σύγχρονη αγορά εργασίας
  5. Υγεία και κοινωνικό κράτος
  6. Κράτος δικαίου, δημοκρατία, διαφάνεια, ίσες ευκαιρίες
  7. Περιβάλλον και ποιότητα ζωής
  8. Η Κύπρος στον κόσμο, την Ευρώπη, τη Μεσόγειο

Σύμφωνα με πηγές από τον ΔΗΣΥ, πρόκειται για συγκεκριμένες προτάσεις, που έχουν κοστολογηθεί και έχει ελεγχθεί ότι είναι εφαρμόσιμες και, ως εκ τούτου, το κόμμα και ο υποψήφιός του δεν θα παρουσιάσουν απλώς εύηχες ιδέες αλλά ουσία και λύσεις.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για τον χώρο που ο κ. Νεοφύτου επέλεξε και για το βίντεο που ενημέρωνε για την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές. Αυτό έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τώρα που μπήκαμε στο καλοκαίρι επιστρέφει εκεί για να μεταφέρει την υποψηφιότητά του στο επόμενο στάδιό της.

Δεδομένου ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε περίοδο διακοπών, κατά την οποία και οι προεκλογικοί ρυθμοί μειώνονται, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εκμεταλλεύεται το γεγονός πως έχει προλάβει να κάνει μεγαλύτερη προεργασία από άλλους υποψήφιους και έγινε όλη εκείνη η προσυνεδριακή ζύμωση και παρουσιάζει πρώτος άξονες πολιτικής, ώστε να συγκεντρώσει τα βλέμματα στη δική του υποψηφιότητα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ενισχύσει και την επιχειρηματολογία του ΔΗΣΥ ότι ο ίδιος καταθέτει μια μελετημένη πολιτική πρόταση και όχι συμπάθεια και δημοφιλία, επιχειρηματολογία που στοχεύει, κατά κύριο λόγο, στην αποδόμηση της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, την οποία παρουσιάζει ως κενή περιεχομένου. Αυτό το μήνυμα θεωρείται σημαντικό στην προσπάθεια του κόμματος να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, αλλά και να προσελκύσει ψηφοφόρους πέραν από το χώρο του ΔΗΣΥ.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα δίνει αυτή την περίοδο ιδιαίτερη έμφαση στο οργανωτικό κομμάτι, ενόψει του Σεπτεμβρίου, που ο ΔΗΣΥ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα και επιτελεία, θα μπουν στο επόμενο και εντατικότερο στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας, που παραδοσιακά γίνεται το φθινόπωρο, πριν από την τελική ευθεία του χειμώνα. Αυτή είναι άλλωστε και η περίοδος που αρκετοί ψηφοφόροι ξεκινούν να ασχολούνται περισσότερο με τις εκλογές και να δίνουν περισσότερη σημασία σε εξαγγελίες και ενέργειες, αλλά και η περίοδος που η προσωπική επαφή ενδεχομένως να κάνει μεγαλύτερη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόβει τον ομφάλιο λώρο με τον Χριστοδουλίδη ο ΔΗΣΥ-Πιθανή διαγραφή και αποστατών

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ