Κόβει τον ομφάλιο λώρο με τον Χριστοδουλίδη ο ΔΗΣΥ-Πιθανή διαγραφή και αποστατών

Τον ομφάλιο λώρο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποφάσισε να κόψει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά την απόφαση του να κατέλθει στις Προεδρικές Εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, παρά την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου, για να αποφασίσει η βάση του κόμματος για το ποιος θα είναι υποψήφιος στις Προεδρικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποντάρει στο πλεονέκτημα και παρουσιάζει θέσεις ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε να πορευτεί μόνος του στην κούρσα των Προεδρικών Εκλογών, ανακοινώνοντας μάλιστα τη συνεργασία του με το ΔΗΚΟ, ωστόσο ο ίδιος, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει, πως είχε δηλώσει ότι συνεχίζει να είναι μέλος της οικογένειας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κάτι με το οποίο διαφωνεί ο ΔΗΣΥ, θεωρώντας τον αποστάτη, εξού και στο επόμενο Πολιτικό Γραφείο του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποφασίζει για τη διαγραφή του από το κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Χριστοδουλίδης-Τα πυρά από παντού και οι στόχοι

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στον REPORTER, αυτό αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, υποδεικνύοντας πως η διαγραφή του είναι πλέον τυπική διαδικασία και αναμένεται να επικυρωθεί στο επόμενο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστεί.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, «ο ίδιος ο Χριστοδουλίδης με τις πράξεις του έθεσε ευατόν εκτός κόμματος. Ο ίδιος λειτουργεί με τρόπο απέναντι στο κόμμα. Ο ίδιος πέρασε στην απέναντι όχθη του ποταμού και υποστηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ. Ο ίδιος διαγράφηκε και αυτοπαραιτήθηκε».

Την ίδια ώρα, ο ΔΗΣΥ μελετά τη λήψη μέτρων και εναντίον όσων υποστηρίζουν ή θα υποστηρίξουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη και είναι μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Παρόλα αυτά, σε ότι αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν αναμένεται να παρθούν άμεσα αποφάσεις για διαγραφή τους, ωστόσο είναι ορατό ένα τέτοιο σενάριο, όπως μας αναφέρθηκε.

Το πιο πιθανό είναι για όσους είναι μέλη και στέκονται δίπλα στον Νίκο Χριστοδουλίδη, να δοθεί χρόνος και ενδεχόμενη διαγραφή τους, εάν και εφόσον αποφασιστεί, θα γίνει σε κατοπινό στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ