Ποντάρει στο πλεονέκτημα και παρουσιάζει θέσεις ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Στην σταδιακή παρουσίαση του προγράμματός του επικεντρώνεται αυτό το διάστημα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα πως είναι πιο έτοιμος σε αυτό τον τομέα από τους άλλους βασικούς υποψηφίους.

Η μεγάλη ζύμωση που έγινε κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου μετουσιώθηκε σε μία σειρά από θέσεις και προτάσεις, τόσο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό όσο και για τον πρόεδρό του προσωπικά, οι οποίες έτυχαν επεξεργασίας και κωδικοποίησης και αντανακλώνται πλέον και στην υποψηφιότητα Νεοφύτου. Στην παράταξη εκτιμούν ότι διαθέτουν την πιο συγκροτημένη υποψηφιότητα, με πολιτική πρόταση και πολιτικό υπόβαθρο και το επόμενο διάστημα αναμένεται αυτό να φανεί, μέσα από τις προωθητικές ενέργειες που θα γίνουν από τον κ. Νεοφύτου. Θεωρούν, ταυτόχρονα, ότι οι άλλοι υποψήφιοι τρέχουν, αυτή τη στιγμή, εκστρατείες χωρίς βαθύ πολιτικό περιεχόμενο και δεν μπορούν να εμπλακούν σε διάλογο όπως ο ΔΗΣΥ που είναι πολύ πιο έτοιμος.

Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί, πως το παράθυρο ευκαιρίας για επικοινωνιακό άνοιγμα είναι σχετικά μικρό, καθώς όσο μπαίνουμε σε περίοδο διακοπών το πολιτικό ενδιαφέρον μειώνεται, άρα το βασικό σκέλος της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΣΥ αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο. Θα εκμεταλλευτούν, ωστόσο, το προβάδισμα με ενέργειες τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να θέσουν το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου στη βάση του δικού τους προγράμματος.

Το στίγμα των προτάσεων δόθηκε ήδη κατά τη διάρκεια του Ιδεολογικού και Πολιτικού Συνεδρίου από τις παρεμβάσεις και τις ομιλίες πολλών στελεχών του κόμματος αλλά και των κύριων ομιλητών. Ταυτόχρονα, με την ενσωμάτωση του νέου Μανιφέστου στην Ιδρυτική Διακήρυξη, προσδιορίστηκε ο ιδεολογικός χαρακτήρας, η ταυτότητα και το αξιακό πλαίσιο του κόμματος, τα οποία αποτελούν και το πλαίσιο της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΣΥ. Με την ισχυρή παρουσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόσο μέσω του κ. Weber και των άλλων εκπροσώπων του, όσο και μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να συστηθεί επίσης και ως ένας υποψήφιος του ΕΛΚ, υιοθετώντας το πλαίσιο θέσεων και της ευρωπαϊκής ομάδας. Όλες αυτές οι ψηφίδες συμπληρώνουν το προγραμματικό παζλ της υποψηφιότητας, αποτελώντας τα δομικά στοιχεία της πολιτικής πρότασης του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Το Συνέδριο πρόσφερε επίσης την ευκαιρία για ενδυνάμωση του κομματικού πατριωτισμού και λειτούργησε ως εναρκτήριο λάκτισμα για να σηκώσουν μανίκια και να πιάσουν δουλειά. Και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, το βάρος αυτή την περίοδο δίνεται στο οργανωτικό κομμάτι, με τον κομματικό μηχανισμό να φουλάρει μηχανές και να εργάζεται για την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου. Η συσπείρωση παραμένει, άλλωστε, το μεγάλο στοίχημα, καθώς οι Συναγερμικοί ψηφοφόροι είναι εκείνοι που θα πρέπει να περάσουν τον πρόεδρο της παράταξης στον δεύτερο γύρο, αφού δεν έχουν επιτευχθεί οποιεσδήποτε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Γι’ αυτό και η ένεση δυναμικής που έδωσε το Συνέδριο θεωρείται σημαντική προς αυτόν τον στόχο.

Την ίδια στιγμή, από τις παρεμβάσεις διαφάνηκε πως ο μεγαλύτερος φόβος είναι αυτός της διάσπασης της εκλογικής βάσης. Γι’ αυτό και ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί κόκκινο πανί και τον στόχο αδιάκοπων επιθέσεων από το κόμμα. Παρόλο που σε μεγάλο βαθμό μένουν αναπάντητες, ο ΔΗΣΥ έχει αυτή την περίοδο ως στρατηγική του να επαναλαμβάνει συνεχώς τη συνεργασία του υποψηφίου με το ΔΗΚΟ και να τον αναδεικνύει ως εχθρό του κόμματος, ως έναν αποστάτη που στοχεύει στη διάσπαση και στην αποδυνάμωση με στόχο να φέρει μια αντίπαλη πολιτική δύναμη στην εξουσία. Παρόλο που αυτή η επιλογή έχει παραμερίσει την παραδοσιακή διαμάχη με το ΑΚΕΛ, στην Πινδάρου δεν θεωρούν ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς με την Αριστερά βρίσκονται σε συνεχή πολιτική σύγκρουση για ζητήματα της καθημερινότητας, η οποία θα επεκταθεί και στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ προέχει η προφύλαξη του κόμματος, όπως την αντιλαμβάνονται, δεδομένης της διείσδυσης που καταγράφει στη βάση του ΔΗΣΥ ο κ. Χριστοδουλίδης στις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ