Η προεκλογική σύγκρουση ΔΗΚΟ-Μαυρογιάννη αναβίωσε τη διαμάχη Κοτζιά-Κυπριανού

Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Ανδρέα Μαυρογιάννη επανέφερε στην επιφάνεια μια άλλη διαμάχη, αυτήν μεταξύ του Άντρου Κυπριανού και του Νίκου Κοτζιά, με τον τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ να σηκώνει το γάντι στις αναφορές του ΔΗΚΟ για το Κραν Μοντανά και το κόμμα να καλεί το ΔΗΚΟ αντί να ρωτά το ΑΚΕΛ, να ρωτήσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη θέση του.

Στην απάντηση του ΔΗΚΟ προς τον κ. Μαυρογιάννη υπήρχε μια ξεκάθαρη υπόνοια για τον Άντρο Κυπριανού, καθώς ανέφερε πως «ίσως να μην είναι ενήμερος για τους καβγάδες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και κομματικού αρχηγού στο λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental, ή ακόμη, να μην γνωρίζει για παρεμβάσεις προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για παύση του ΥΠΕΞ του». Το ΔΗΚΟ αναφερόταν σε πληροφορίες που βρίσκονται στο τελευταίο βιβλίο του πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με τις οποίες ο τότε ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέπτυξε πολεμική εναντίον του. «Δεν είχε τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη τον Γενάρη του 2017, είχα μετακινηθεί την ίδια μέρα στο Παρίσι (για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό και το Παλαιστινιακό) και την επομένη στις Βρυξέλλες (για το Συμβούλιο ΥΠΕΞ) και ο Α. Κυπριανού, γραμματέας του ΑΚΕΛ (που συμπεριφερόταν στο θέμα σαν να ήταν συγκυβερνήτης της Ελλάδας), συνοδευόμενος από τον Γιώργο Κατρούγκαλο έθεσε ζήτημα στον Τσίπρα κατά τις πληροφορίες της εποχής, απομάκρυνσής μου από το Υπουργείο Εξωτερικών», έγραφε ο κ. Κοτζιάς.

Αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε ότι του είχε ζητηθεί να απομακρύνει τον κ. Κοτζιά, ενώ ο ίδιος ο Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε «κουτσομπολιά» τα όσα ανέφερε ο πρώην ΥΠΕΞ, διαψεύδοντας. Το θέμα σιγά σιγά ξεχάστηκε, όμως επανήλθε τώρα, που η κάθε πλευρά δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα του Κραν Μοντανά, στο πλαίσιο της προεκλογικής σύγκρουσης. Στην ανάρτησή του ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι «όταν δεν έχεις επιχειρήματα αρχίζεις τα ψέματα. Αναπαράγεις κουβέντες που δεν έχουν σχέση με την ουσία και διαψεύσθηκαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Πρόσθεσε, επίσης, πως το μόνο κόμμα που στο Εθνικό ζητούσε αποστρατιωτικοποίηση ήταν το ΑΚΕΛ. Αυτό λένε και τα πρακτικά. Τι σημαίνει αυτό; Ας μας πούνε», απαντώντας και στο σκέλος για τις θέσεις του ΑΚΕΛ.

Το κόμμα της Αριστεράς εξέδωσε από πλευράς του ανακοίνωση, λέγοντας πως «το ΔΗΚΟ αντί να ρωτά το ΑΚΕΛ για το «μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις» ας ρωτήσει τον υποψήφιό του κ. Χριστοδουλίδη». Προσθέτει ότι, σε συνέντευξή του το 2017 μετά το Κραν Μοντανά ο κύριος Χριστοδουλίδης έλεγε τα ακόλουθα: «Δεν είναι θέση μας μηδέν στρατεύματα από την πρώτη μέρα. Αυτό είναι ανέφικτο και συμφωνεί και η Ελλάδα»…. «Η θέση μας είναι κατάργηση της συνθήκης εγγύησης και των παρεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα και χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων».

«Οι ισχυρισμοί που σχετίζονται με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιά κατ’ επανάληψη και συγκεκριμένα έχουν διαψευστεί ακόμα και από τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό και δεν θεωρούμε απαραίτητο να επανέλθουμε», καταλήγει το κόμμα.

Σημειώνεται ότι, πέραν της αναφοράς στον Άντρο Κυπριανού, το ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «ότι εμείς σημειώνουμε τη θέση που εκφράζει σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης για «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις», αλλά καλά θα ήταν να ξεκαθαρίσει ο κ. Μαυρογιάννης εάν συμφωνεί και το ΑΚΕΛ με αυτή τη θέση. Πάντως, όταν ως ΔΗΚΟ, προβάλλαμε αυτή τη θέση, το ΑΚΕΛ μας χαρακτήριζε “μαξιμαλιστές”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον