Απάντησε το ΔΗΚΟ σε Μαυρογιάννη-«Ίσως να μην είναι ενήμερος, συμφωνεί και το ΑΚΕΛ;»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με τον υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη έδωσε το ΔΗΚΟ, αντιστρέφοντας την κατηγορία που εξαπέλυσε εναντίον του, λέγοντας πως εκείνος είναι που δεν ήταν ενημερωμένος. Μάλιστα το ΔΗΚΟ διερωτήθηκε αν το ΑΚΕΛ συμφωνεί με τη θέση που εκφράζει σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης για «μηδέν στρατό και εγγυήσεις».

«Ο κ. Μαυρογιάννης ίσως να μην είναι ενήμερος για συζητήσεις που έγιναν σε συσκέψεις αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί επέκριναν έντονα τον Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι με την στάση του και τις θέσεις που προβάλλει, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον στρατό και τις εγγυήσεις, εμποδίζει, δήθεν, τη διαδικασία και την επίλυση του κυπριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαψεύδει τις αναφορές Νικόλα για το Κραν Μοντανά ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Ίσως να μην είναι ενήμερος για τους καβγάδες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και κομματικού αρχηγού στο λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental, ή ακόμη, να μην γνωρίζει για παρεμβάσεις προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για παύση του ΥΠΕΞ του», ανέφερε το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι εμείς σημειώνουμε τη θέση που εκφράζει σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης για «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις», αλλά καλά θα ήταν να ξεκαθαρίσει ο κ. Μαυρογιάννης εάν συμφωνεί και το ΑΚΕΛ με αυτή τη θέση. Πάντως, όταν ως ΔΗΚΟ, προβάλλαμε αυτή τη θέση, το ΑΚΕΛ μας χαρακτήριζε “μαξιμαλιστές”.

Νωρίτερα, ο κ. Μαυρογιάννης, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Νικόλα Παπαδόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, πως Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Κοτζιάς ήταν οι μόνοι στο Κραν Μοντανά που στήριξαν τον Πρόεδρο και επέμειναν να μην αποδεχθεί οτιδήποτε άλλο πέραν από «μηδέν στρατούς, μηδέν εγγυήσεις», ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε πως νομίζει πως «αυτό που είπε ο κ. Παπαδόπουλος στηρίζεται σε λανθασμένη ενημέρωση. Δεν νομίζω ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος από τους δύο προαναφερθέντες, είχε ακριβώς αυτή τη θέση». Ερωτηθείς για τη δική του άποψη πάνω στο θέμα ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε «σίγουρα εγώ ήμουν αυτός που πάλεψε περισσότερο από όλους για μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις και το ξέρει ο κόσμος όλος».

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ