Άστραψε και βρόντηξε ο ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη-«Μπαίνει τέρμα στην υποκρισία»

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η πρώτη αντίδραση του ΔΗΣΥ στο άκουσμα της είδησης για την απόφαση του ΔΗΚΟ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Πριν καν εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση από το ΔΗΚΟ με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, το κυβερνών κόμμα εξέδωσε μια ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, στην οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «μπαίνει τέρμα στην υποκρισία της ψευδεπίγραφης ανεξαρτησίας» του υποψηφίου και κάνει λόγο για συμφωνίες με κοινό σημείο την «άκρατη επιθυμία του ΔΗΚΟ και του κ. Χριστοδουλίδη να ανέλθουν και να διαμοιραστούν την εξουσία».

Από σήμερα, αναφέρει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είναι και επίσημα ο πρόθυμος συνεργός στην προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να επανέλθει πάση θυσία στην κυβέρνηση. «Μπαίνει τέρμα στην υποκρισία της ψευδεπίγραφης «ανεξαρτησίας». Επισημοποιούνται οι  συμφωνίες που έγιναν εδώ και καιρό, πίσω από κλειστές πόρτες και με μόνο κοινό σημείο την άκρατη επιθυμία του ΔΗΚΟ και του κ. Χριστοδουλίδη να ανέλθουν και να διαμοιραστούν την εξουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίσημα με Χριστοδουλίδη το ΔΗΚΟ στις Προεδρικές-Ούτε μια ψήφος εναντίον

 «Ο κ. Χριστοδουλίδης είναι και επίσημα ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ. Επιλέγει με τον πλέον εμφατικό τρόπο να σταθεί απέναντι στην παράταξη και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως το ΔΗΚΟ και ο κ. Χριστοδουλίδης συνεργάζονται - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - στη βάση ενός πλαισίου πολιτικής που ετοίμασε το ΔΗΚΟ. «Ποιο είναι όμως αυτό το πλαίσιο; Και ποιες είναι οι θέσεις του κ. Χριστοδουλίδη που το ΔΗΚΟ αποδέχθηκε, εάν υπάρχουν;», διερωτάται, αναφέροντας ότι οι πολίτες δικαιούται να γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτής της συναλλαγής. «Ειδικά από την ώρα που το ΔΗΚΟ ζητά την αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας, στην οποία προφανώς ο κ. Χριστοδουλίδης έχει συναινέσει. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά έναντι οποιασδήποτε άλλης συνεργασίας θα είχε ως κύριο πυρήνα τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τις πολιτικές του».

 Δεν περιμένουμε ότι το ΔΗΚΟ και ο υποψήφιος του θα δώσουν τις οφειλόμενες εξηγήσεις σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του συνεταιρισμού. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν πλέον μπροστά τους ξεκάθαρες επιλογές, καταλήγει ο ΔΗΣΥ.

 

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ