Οι πυρήνες δυναμικής, η απάντηση στον ΔΗΣΥ και οι επιλογές Χριστοδουλίδη

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμούν στο επιτελείο Χριστοδουλίδη τον πρώτο γύρο συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τους επαρχιακούς πυρήνες υποστηρικτών του. Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του υποψηφίου, η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη και θερμή, ενώ σημειώνουν και τις πολιτικές παρουσίες, πέραν των εκατοντάδων εθελοντών και φίλων που έλαβαν μέρος. 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική κρίνεται η συμμετοχή ατόμων από διάφορους κομματικούς χώρους, η οποία θεωρούν ότι επιβεβαιώνει και ενισχύει την πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητας, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να αποτελεί συνεκτικό κρίκο ανάμεσα σε άτομα πολλαπλών χρωματισμών. Το γεγονός, δε, ότι πρόσωπα που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική έκαναν την επανεμφάνισή τους τώρα, για να προσφέρουν στήριξη στον κ. Χριστοδουλίδη, επίσης θεωρείται ενδεικτικό των δυνάμεων που κινητοποιούνται μέσα στην κοινωνία γύρω από το πρόσωπο του υποψηφίου.

Ο ίδιος θεωρεί πως ο τρόπος που προσεγγίζει την προεκλογική εκστρατεία αποδίδει, καθώς αποφεύγει τις ανούσιες συγκρούσεις και έχει μια πιο ειλικρινή συζήτηση με τον κόσμο επί ζητημάτων ουσίας παρά μικροπολιτικής, αν και στην πρόσφατη συγκέντρωση στην Πάφο σήκωσε το γάντι και απάντησε στην «πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα πολεμική» του ΔΗΣΥ, όπως την χαρακτήρισε, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδόμησης, εκφοβισμούς και προσεγγίσεις που ξεφεύγουν κάθε δημοκρατικού πλαισίου.

Όπως ανέφερε, οι τακτικές άλλων εποχών αποδεικνύουν την απόσταση και το χάσμα από την κοινωνία των πολιτών. «Δεν θα ακολουθήσουμε. Δεν θα παρασυρθούμε. Εμείς πορευόμαστε διαφορετικά. Δεν θα σας μιλήσω και δεν θα χαρακτηρίσω κανένα ανθυποψήφιό μου ως απολιτίκ ή κενό περιεχομένου», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, απαντώντας στην ορολογία που εκτοξεύεται εναντίον του από στελέχη του ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο της κριτικής που του ασκούν.

Πάντως, παρά το γεγονός πως απάντησε με πιο έντονο ύφος στα πυρά του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται πως ο κ. Χριστοδουλίδης δεν σκοπεύει να το κάνει συνήθεια, αφού θεωρεί πως αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις αποπροσανατολίζουν από την πολιτική ουσία. Η εκδήλωση στην Πάφο ενδεχομένως να αποτελούσε εξαίρεση, επειδή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αμέσως μετά το διήμερο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξαν ουκ ολίγες αναφορές από στελέχη του κόμματος στο πρόσωπό του (αν και δεν κατονομαζόταν από τους περισσότερους), με τους πρώην συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο, μάλιστα, να εμφανίζονται ιδιαίτερα έντονοι, με «σπόντες» για παρτάκηδες, ατσαλάκωτους και ιδανικούς αυτόχειρες. Υπήρξαν αρκετές κατηγορίες σε διάφορες παρεμβάσεις, αφού του καταλογίστηκε από μέλη του ΔΗΣΥ προσπάθεια διάσπασης των ψηφοφόρων της παράταξης. Συνεπώς το timing της αντίδρασης δεν θεωρείται τυχαίο. Όπως ούτε τυχαία δεν θεωρείται και η επιλογή το παρόν τους να δώσουν ο Νίκος Κόσιης, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός του Γλαύκου Κληρίδη, και ο επί χρόνια βουλευτής του κόμματος στην Πάφο, Κωστάκης Κωνσταντίνου.  

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχίζει να έχει γεμάτο πρόγραμμα, με πολλές συναντήσεις με διάφορα οργανωμένα σύνολα, στις οποίες γίνεται ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή θέσεων και ανοιχτός διάλογος, δείχνοντας μια ξεκάθαρη επιλογή στην άμεση επικοινωνία. Με τα κόμματα δεν έχουν ανανεωθεί ακόμη τα ραντεβού, με εξαίρεση το ΔΗΚΟ, με το οποίο ο υποψήφιος είχε συνάντηση το πρωί της Τρίτης, ενόψει της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου της Τετάρτης και της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί η υποστήριξή του στις εκλογές από το κόμμα. Ωστόσο αναμένεται να διευθετηθούν νέες συναντήσεις το επόμενο διάστημα και με τις άλλες δυνάμεις οι αποφάσεις των οποίων εκκρεμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου