Έπιασε δουλειά ο Μαυρογιάννης και πιάνει τόπο ανάμεσα στους ΑΚΕΛικούς

Σε διαδικασία οργάνωσης βρίσκεται το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, κάνοντας γνωστή την υποψηφιότητά του και τις βασικές του θέσεις στο κοινό. Λίγες μέρες μετά την επίσημη εξαγγελία του, έχει ήδη εξευρεθεί χώρος, επί της Γρίβα Διγενή, που θα στεγαστεί το κεντρικό του επιτελείο, ενώ προχωρά και η διαδικασία στελέχωσης με τους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν επιτελικά τον κ. Μαυρογιάννη σε διάφορα πεδία.

Ταυτόχρονα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έχει αυξήσει ρυθμούς σε ό,τι αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του, τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε άλλα πλαίσια, ενώ κάνει καθημερινές επαφές και με οργανωμένα σύνολα, συζητώντας τις θέσεις του και ανταλλάζοντας απόψεις. Στις εμφανίσεις αυτές δίνεται έμφαση αυτή την περίοδο στην παρουσίαση των προτάσεών του με κοινωνικό προσανατολισμό, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ΑΤΑ, τα εργασιακά ζητήματα κ.α., τα οποία φαίνεται να απασχολούν τους ψηφοφόρους αυτή την περίοδο.  

Αν και αρχικά εμφανίστηκε «κουμπωμένος», άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τη δραστηριότητά του επισημαίνουν ότι σιγά σιγά προσαρμόζεται στο νέο του ρόλο και αποκτά μεγαλύτερη ευχέρεια στις δημόσιες εμφανίσεις. Συνεχίζει να διατηρεί το χαμηλών τόνων προφίλ του και την ειλικρινή προσέγγισή του ως προς το τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι, γεγονός που φαίνεται να εκτιμάται από τον κόσμο. Πάντως ο ίδιος προτίθεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο αυτή την άμεση επικοινωνία, καθώς έχει δημόσια δηλώσει πως πρόθεσή του είναι να επισκεφθεί κάθε μέρος της Κύπρου τουλάχιστον μία φορά μέχρι τις εκλογές.

Πηγές από το ΑΚΕΛ, μάλιστα, θεωρούν ότι η επαφή του με τον κόσμο λειτουργεί πάρα πολύ καλά για την υποψηφιότητα, καθώς άτομα από τη βάση του κόμματος που ενδεχομένως για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν προσεκτικά τις παρεμβάσεις του υποψηφίου, αναφέρονται σε αυτόν με εγκωμιαστικά σχόλια. Φαίνεται, δηλαδή, πως ο κ. Μαυρογιάννης κερδίζει αφενός συμπάθειες ως άνθρωπος και αφετέρου πείθει με τις θέσεις που παρουσιάζει, κάτι που ικανοποιεί το ΑΚΕΛ. Αναμένουν, δε, ότι αυτή η θετική ανταπόκριση θα αυξηθεί κι άλλο το επόμενο διάστημα.

Παρά το γεγονός πως το ΑΚΕΛ αφήνει χώρο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα στην προώθηση της υποψηφιότητάς του, ταυτόχρονα εργάζεται γι’ αυτόν ανάμεσα στους ψηφοφόρους του, μία διαδικασία που βρίσκεται επίσης στα πρώτα της στάδια. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, ετοιμάστηκε ένα φυλλάδιο προς τα μέλη του κόμματος, στο οποίο σκιαγραφείται το προφίλ του υποψηφίου.

Το τετρασέλιδο φυλλάδιο χωρίζεται σε σύντομες ενότητες, υπό τους τίτλους: Μια πορεία υπηρεσίας της Κύπρου, Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, Αλλαγή για τον λαό, Για τη λύση και την επανένωση. Καταλήγει με την ενότητα «Διακυβέρνηση ΔΗΣΥ ή προοδευτική αλλαγή;», ενώ επισυνάπτεται και σύντομο βιογραφικό του κ. Μαυρογιάννη, που περιλαμβάνει τα ακαδημαϊκά του προσόντα και τα σημαντικότερα πόστα στα οποία υπηρέτησε κατά τη διπλωματική του καριέρα. Αναφέρεται επίσης πως είναι βαθύς γνώστης του Κυπριακού, καθώς ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας επί των Κυβερνήσεων Κληρίδη και Παπαδόπουλου και διαπραγματευτής στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Μεταξύ άλλων, στο φυλλάδιο του ΑΚΕΛ αναγράφεται ότι «όλα συνηγορούν ότι η Κύπρος αξίζει μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Μια νέα αρχή θέτοντας σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αλλαγή στηρίζοντας την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη». Προστίθεται ότι ο υποψήφιος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά, τις ικανότητες και τις προτάσεις για να ηγηθεί της προοδευτικής αλλαγής και σε όλη του τη δημόσια διαδρομή υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περιγράφοντας τον κ. Μαυρογιάννη, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Είναι άνθρωπος αδιαμφισβήτητης εντιμότητας, χωρίς εξαρτήσεις από κατεστημένα και οικονομικά συμφέροντα, ενώ διαθέτει εγνωσμένο διεθνές κύρος. «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι η επιλογή για κάθε Κύπριο και Κύπρια, που θέλει η Κύπρος να ξανασταθεί στα πόδια της, να καθαρίσει το πρόσωπό της και να αξίζει την περηφάνεια κάθε πολίτη της», τονίζεται.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι ο υποψήφιος συμμερίζεται τη θέση ότι επείγει να τεθεί σε εφαρμογή ένα δραστικό κοινωνικό πρόγραμμα, που να προστατεύει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την τραπεζική αυθαιρεσία και τις ανισότητες και παρουσιάζει ως προτεραιότητές του την προάσπιση του δημόσιου πλούτου, τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους, τη στεγαστική πολιτική, τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη δημόσια παιδεία και υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την περιβαλλοντική προστασία και τον πολιτισμό.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι προσηλωμένος στην υπόθεση της λύσης στη βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Σ.Α. και πιστεύει στην ανάγκη άμεσης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και του διαπραγματευτικού κεκτημένου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης