Απαντά στον Αβέρωφ για το «απολιτίκ» ο Χριστοδουλίδης-«Πορεύομαι διαφορετικά»

Απάντηση στις κατηγορίες και τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά από στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και από τον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του στην Πάφο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης.   

Σχολιάζοντας τα πυρά από στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εναντιον του, υπέδειξε πως «από την πρώτη στιγμή, είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα πολεμική, μια προσπάθεια αποδόμησης, εκφοβισμών και άλλων προσεγγίσεων, που ξεφεύγουν κάθε δημοκρατικού πλαισίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψήφισαν Αβέρωφ δαγκωτό, «δάγκωσαν» Χριστοδουλίδη κι έπιασαν δουλειά στον ΔΗΣΥ

Και πρόσθεσε: «Τακτικές και προσεγγίσεις άλλων δεκαετιών, άλλων εποχών, άλλων πολιτευμάτων, που αποδεικνύουν την απόσταση και το χάσμα από την κοινωνία των πολιτών, από τα ήθη της σημερινής εποχής, από τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας» και υπογράμμισε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε. Δεν θα παρασυρθούμε. Εμείς πορευόμαστε διαφορετικά... Δεν θα σας μιλήσω και δεν θα χαρακτηρίσω κανένα ανθυποψήφιό μου ως απολιτίκ ή κενό περιεχομένου», υπέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βήμα συναντίληψης μεταξύ ΔΗΚΟ και Χριστοδουλίδη μέσω περιγράμματος θέσεων

«Σέβομαι πάνω από όλα τον Κυπριακό λαό και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του. Εμείς πορευόμαστε διαφορετικά, πορευόμαστε μαζί, προτάσσοντας το κοινό μας όραμα για την Κύπρο που θέλουμε, καλώντας όλους να συμμετέχουν ενεργά και ελεύθερα στην προεκλογική εκστρατεία, ασκώντας με θάρρος το δικαίωμα του εκλέγειν όπως αρμόζει σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο ενεργό πολίτη. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά και ελεύθερα, ασκώντας με θάρρος το δικαίωμα του εκλέγειν, όπως αρμόζει σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο ενεργό πολίτη, ενώ απευθυνόμενος στο σύνολο του κυπριακού λαού ανέφερε ότι επικεντρωνόμαστε στον πολίτη και στην κοινωνία, στον κυπριακό λαό στο σύνολό του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόσιης και Κωστάκης στο πλευρό του Χριστοδουλίδη και στο βάθος... Δήμος Πάφου

«Αυτό που ενδιαφέρει όλους μας είναι η ευημερία του λαού, το μέλλον των παιδιών μας, το πώς αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια, η ποιότητα της προσφερόμενης παιδείας και υγείας, να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπισθεί ολιστικά η διαφθορά, η αναξιοκρατία, οι ανισότητες, να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές εργασίας και απλοποίηση διαδικασιών ώστε ο πολίτης να μην καταφεύγει σε αχρείαστες διαμεσολαβήσεις, να τύχουν στήριξης, να βοηθηθούν οι νέες οικογένειες και να αντιμετωπισθεί ολιστικά το μεταναστευτικό». 

Υπογράμμισε επίσης ότι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα που διαχρονικά αποτελούν τροχοπέδη στην ευημερία των πολλών, δεν αποκλείουμε κανέναν. Τόνισε, ωστόσο ότι «δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγές και μεθόδους άλλων εποχών. Όσοι θα εργασθούν και θα συνενώσουν δυνάμεις μαζί μας, θα το κάνουν για να προσφέρουν για μια Κύπρο καλύτερη και δικαιότερη για μας και τα παιδιά μας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι θα πορευτεί μακριά από τις όποιες τακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος, τις όποιες προσεγγίσεις του χθες και με απόλυτο σεβασμό στις τυχόν διαφορετικές μας αφετηρίες, «γιατί μας ενώνει το κοινό μας όραμα για το μέλλον. Μας ενώνει η αγάπη για την πατρίδα μας, η κοινή μας πεποίθηση για την ανάγκη ανανέωσης, για ένα καλύτερο αύριο,  για μια πιο ευαίσθητη κοινωνικά ελεύθερη οικονομία,  για ένα κράτος που θα δώσει έμφαση και θα εκσυγχρονίσει τομείς όπως η εργασία, η παιδεία και η υγεία και θα οδηγήσει την Κύπρο μας με εμπιστοσύνη, με ασφάλεια, με αυτοπεποίθηση και περηφάνια στη νέα εποχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήξεραν για τα στοιχεία, φαίνεται να μην ήθελαν την καταγγελία της Αριστοτέλους»

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ