Συναντιούνται για την υπέρβαση Παπαδόπουλος και Χριστοδουλίδης

Στα γραφεία του ΔΗΚΟ θα βρεθεί στις 11:00 το πρωί σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ώστε να συζητήσει με την ηγεσία του κόμματος ζητήματα προγραμματικής φύσεως, λίγο πριν τις τελικές αποφάσεις του ΔΗΚΟ για υποστήριξη της υποψηφιότητάς του.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του Πολίτη ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε προαποφασιστεί ότι οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει περιθώριο συναντίληψης και κοινή προσέγγιση σε σχέση με τη δική του ανεξάρτητη υποψηφιότητα, ώστε αυτή να υποστηριχθεί από το ΔΗΚΟ.

«Συνεχίσαμε τις επαφές, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Σήμερα θα παρουσιάσουμε στον κ. Χριστοδουλίδη τις προτάσεις και εισηγήσεις του ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, κυρίως σε σχέση με την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, την άμυνα, την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, την αγροτική πολιτική, την πολιτική στήριξης των προσφύγων, το κοινωνικό κράτος και τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων». Στόχος, συνέχισε, είναι να μεταφέρουν στον κ. Χριστοδουλίδη τις ανησυχίες του κόμματος και να του παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ θα συνεδριάσει με αντικείμενο τις Προεδρικές αύριο, ώστε να προωθήσει σχετική πρόταση προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Κυριακή. «Το ΔΗΚΟ θα αποφασίσει ποιο πρόσωπο θα στηρίξει. Αυτή θα είναι μια συλλογική απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, όπως καθορίζει το Καταστατικό, και θα παρθεί με γνώμονα ποιες είναι οι ανάγκες και προσδοκίες της κοινωνίας, ποια είναι τα προβλήματα και ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν τεθεί ενώπιον μας για να αντιμετωπιστούν, τα προσόντα των πιθανών υποψήφιων που το ΔΗΚΟ έχει εξετάσει κατά πόσον μπορούν να υποστηριχθούν και στο τέλος της ημέρας θα ληφθούν υπόψη όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως και της εκλεξιμότητας, για να καταλήξουμε στις δικές μας τελικές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για την επικρατούσα άποψη υπέρ της στήριξης του κ. Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα ενδεχόμενα και έχει ολοκληρωθεί ο εσωκομματικός διάλογος. «Έχω δηλώσει δημόσια πως η δική του υποψηφιότητα πιθανώς  να αποτελεί απάντηση σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα πρόσωπο που θέλουμε εμείς να υποστηρίξουμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Φυσικά σημασία έχουν οι θέσεις, πολιτικές προτάσεις, το περιεχόμενο και γι’ αυτό σήμερα θα συναντηθούμε για να κοινοποιήσουμε στον κ. Χριστοδουλίδη τις δικές μας θέσεις και προτάσεις».  

«Δεν ξέρω αν θα είμαστε η μεγαλύτερη συνιστώσα, δεν είναι με αυτούς τους όρους που αξιολογούμε την υποψηφιότητά του. Πολύ περισσότερο θεωρώ ότι υπάρχει μια δυναμική στην κοινωνία για ανεξάρτητες υποψηφιότητες, όπως αυτή του κ. Χριστοδουλίδη. Θεωρούμε ότι αυτό που επιζητεί και επιδιώκει η κοινωνία είναι η αλλαγή. Οι πολιτικές καταβολές και η πολιτική προϊστορία του καθενός μας είναι γνωστή, είναι δεδομένη και δεν διαγράφεται και σε περίπτωση που το ΔΗΚΟ αποφασίσει να υποστηρίξει τον κ. Χριστοδουλίδη αναγνωρίζουμε ότι στη δική μας περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση. Δηλαδή να παραμερίσουμε πολιτικές διαφωνίες που είχαμε στο παρελθόν και να επικεντρωθούμε σε αυτά που συμφωνούμε για το μέλλον. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης