Ανταλλάζουν πυρά για τις Προεδρικές ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Αντιπαράθεση με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές ξέσπασε μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, με το κόμμα του Κέντρου να κατηγορεί τον Αβέρωφ Νεοφύτου για διχαστικό πολιτικό λόγο και τον κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για εκνευρισμό του ΔΗΚΟ, λόγω των επιλογών του ενόψει των εκλογών. 

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ ανέφερε πως «με θλίψη διαπιστώνουμε πως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζει τον διχαστικό του πολιτικό λόγο που εγκαινίασε με το συνέδριο του ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την υποψηφιότητα του.

Όποτε τον συμφέρει, όποτε μας έχει ανάγκη, λέει ότι είμαστε υπεύθυνοι και αξιόπιστοι συνεργάτες που βοηθήσαμε για να βγει ο λαός μας, από οικονομικά αδιέξοδα. Όποτε έχει εκλογές και όποτε απομονώνεται από την κοινωνία, λέει ότι είμαστε λαϊκιστές, ψευδό-πατριώτες που θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα».

«Υπάρχει, άραγε, πιο διχαστική αναφορά από τον ισχυρισμό ότι ο ΔΗΣΥ είναι ο μόνος σωστός ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εχθροί του έθνους;», διερωτήθηκε το ΔΗΚΟ.

Απαντώντας, ο ΔΗΣΥ ανέφερε πως η υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται καμία αιτιολογία.

«Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν απαρνήθηκε ποτέ τη βοήθεια που έχουν προσφέρει κόμματα της αντιπολίτευσης και δη το ΔΗΚΟ για ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων. Την ίδια ώρα ούτε το ΔΗΚΟ πρέπει να ξεχνά ότι είναι το πρώτο και μοναδικό κόμμα που άφησε τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό. Κι αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Προέδρος Αβέρωφ Νεοφύτου», πρόσθεσε το κυβερνών κόμμα.

«Τρίτο και τελευταίο, αν το γεγονός ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου προκαλεί εκνευρισμό στο ΔΗΚΟ είτε επειδή λέει αλήθειες ή επειδή βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω των δικών τους επιλογών ενόψει των Προεδρικών, είναι δικό τους θέμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε πολιτικά», κατέληξε η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ