Ανησυχία Δημητριάδη για τον Ακάμα-Κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας

Η προστασία του περιβαλλοντικού πλούτου της Κύπρου είναι τώρα πολύτιμη όσο ποτέ στο παρελθόν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη χερσόνησο του Ακάμα, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι η πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες και ειδικά στο ίδιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιολόγηση του από τα καθ’ ύλην αρμόδια  κυβερνητικά τμήματα. Αναφέρει ότι "υπάρχουν εύλογες υποψίες για προσπάθεια παράκαμψης της Περιβαλλοντικής Αρχής – ειδικότερα των γνωματεύσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Θήρας για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος". Η προσπάθεια αυτή, προσθέτει, συνδέεται με την έλλειψη διαφάνειας και τη μη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του Άαρχους και στην ανάγκη για κοινοβουλευτικό έλεγχο για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Διερωτάται «πού ήταν τόσα χρόνια η κυβέρνηση Αναστασιάδη και τώρα θέλει να κάνει Τοπικό Σχέδιο; Mε βάση τα έργα και τις προηγούμενες πρακτικές της, ποιος μπορεί να την εμπιστευθεί να καθορίσει για τις επόμενες πολλές δεκαετίες το μέλλον του Ακάμα;», αναφέρει ότι τα αιτήματα που υπάρχουν από τις 8 κοινότητες του Ακάμα θα πρέπει να εξεταστούν κάτω από το πρίσμα μιας δίκαιης αποζημίωσης και όχι σε βάρος του Ακάμα. Καταλήγει αναφέροντας ότι η εποχή που τα τοπικά σχέδια «κόβονταν και ράβονταν» για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες και συμφέροντα πρέπει να πάρει τέλος.

 

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ