Προτεραιότητα Νεοφύτου η μείωση των διαδικασιών που σκοτώνουν την οικονομία

Στόχος μας πρέπει να είναι μια πιο λειτουργική δημόσια υπηρεσία, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, έπειτα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ στα γραφεία της συντεχνίας.

Αναφερόμενος στη δημόσια υπηρεσία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η οικονομία ενός τόπου έχει δύο μηχανές, την κρατική και την ιδιωτική. «Εάν οποιαδήποτε από τις δύο δεν λειτουργεί σωστά, την πληρώνει το όχημα της οικονομίας. Εάν έχουμε μια δημόσια υπηρεσία που δυσλειτουργεί, είναι εις βάρος του ιδιωτικού τομέα. Από την άλλη, αν δεν έχουμε έναν ιδιωτικό τομέα που να παράγει, δεν μπορείς να συντηρείς την κρατική μηχανή», υπέδειξε, προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου και της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί τους ανθυποψηφίους του σε debate ο Αβέρωφ-«Δεν κάνουμε εκλογές στο Instagram»

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι αποτελεί μια από τις προτεραιότητές του στους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ η μείωση νόμων, η κατάργηση των αλληλεπικαλύψεων και η μείωση των διαδικασιών, οι οποίες σκοτώνουν την οικονομία, ταλαιπωρούν τους πολίτες και τους υπαλλήλους. «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και μέσα από την ψηφιακή μεταρρύθμιση που είναι από τις ύψιστες προτεραιότητές μας, να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, να έχουμε πιο λειτουργική δημόσια υπηρεσία που να υπηρετεί τους πολίτες αλλά να είναι και το καύσιμο της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», επεσήμανε ο κ. Νεοφύτου.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι η δημόσια υπηρεσία κλήθηκε και απέδειξε τη δυνατότητά της σε τρεις σημαντικές καμπές της κυπριακής ιστορίας: Πρώτον, το 1974, δεύτερον, όταν η Κύπρος αποφάσισε να ξεκινήσει την ενταξιακή πορεία της για την ΕΕ, και τρίτον, στη μεγάλη κρίση του 2013 και τις θυσίες του κυπριακού λαού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι είναι μια στρέβλωση που προκαλεί δυσλειτουργία. Πρέπει να βρούμε λύση, αλλά να βρούμε τον συνταγματικά ορθό τρόπο, υπέδειξε. Παράλληλα με τη συνταγματική τροποποίηση, για να λύσουμε το πρόβλημα των 10.000 εργαζομένων αορίστου χρόνου, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει και συνταγματική ρύθμιση ώστε να μην επαναληφθεί η στρέβλωση και κανένας να μην ξαναμπεί στη δημόσια υπηρεσία με τους τρόπους με τους οποίους έμπαινε εδώ και δεκαετίες.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την ετοιμότητα να εξετάσει τα ζητήματα των χαμηλόμισθων, των ειδικών ομάδων όπως των αστυνομικών και κάποιων κατηγοριών στον στρατό, στον βαθμό που τα δημόσια οικονομικά το επιτρέπουν.              

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, ανέφερε ότι η ηγεσία της συντεχνίας είχε «έναν παραγωγικό και γόνιμο διάλογο» με τον κ. Νεοφύτου, και ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία. «Με χαρά διαπιστώσαμε συναντίληψη στα πλείστα θέματα που έχουμε συζητήσει», συμπλήρωσε.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ