Μηνύματα εντός κι εκτός στέλνει ο Καρογιάν-«Η ΔΗΠΑ δεν κλίνει πουθενά»

«Η Δημοκρατική Παράταξη δεν κλίνει πουθενά και αυτά που διαδίδονται από δω κι από κει τουλάχιστον δεν με εκπροσωπούν. Εγώ έχω υπομονή». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός του κόμματός του, στο οποίο, όπως φαίνεται, διαμορφώνονται συγκεκριμένες τάσεις αναφορικά με τις Προεδρικές Εκλογές. Προανήγγειλε, ταυτόχρονα, την έναρξη επαφών με υποψηφίους, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας, δεδομένου ότι έφτασε στο τέλος της η προσπάθειά του για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Διευκρίνισε ότι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η παράταξη θα προγραμματίσει την αμέσως επόμενη περίοδο δράσεις και δραστηριότητες, «και θα προσπαθήσουμε να δούμε κατά πόσον μπορεί να υπάρξει επιλογή που να βρίσκεται πιο κοντά και στις προσεγγίσεις μας και στη φιλοσοφία μας και να έχει πειστήρια ότι μπορεί πραγματικά με έναν νούσιμο, συναινετικό τρόπο να πάρουμε την χώρα πιο μπροστά».

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να ακούσουμε. Να δούμε ποιες είναι οι θέσεις, ποιοι είναι οι προσανατολισμοί, ποιο είναι το όραμα και ποια είναι τα εχέγγυα ότι αυτά τα οποία λέγονται θα μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη και θα κρίνουμε στο τέλος. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την πιο κοντινή στις προσεγγίσεις μας, στη φιλοσοφία μας, στις προτάσεις μας λύση. Επομένως, έχουμε ακόμη κάποιο δρόμο που πρέπει να διανύσουμε. Άλλοι ενδεχομένως να τοποθετηθούν».

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει διευθετήσει συναντήσεις με υποψηφίους, ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στην πρόσφατη άτυπη συνάντησή του με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατά την οποία, όπως είπε, του εξήγησε το σκεπτικό της υποψηφιότητάς του και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσημη συνάντηση. Επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρότασής του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, είχε επαφές και με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τις οποίες, όπως ανέφερε, έγινε ουσιαστική συζήτηση.

 «Θα δούμε και τον κ. Χριστοδουλίδη. Θα μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσω ποιες είναι οι σκέψεις του, οι θέσεις του», δήλωσε. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ανέφερε πως μίλησε ή θα μιλήσει με όλους, πλην του Γιώργου Κολοκασίδη που δεν ζητήθηκε συνάντηση.

«Η ΔΗΠΑ έχει υπομονή και θέλει να εξαντλήσει όλα τα λογικά περιθώρια», τόνισε, προσθέτοντας ότι «μας ενδιαφέρει ποιες είναι οι προγραμματικές θέσεις των υποψηφίων, ποιο είναι το όραμα και πόσο κοντά είναι προς τις προσεγγίσεις, τη φιλοσοφία και τις θέσεις μας και αυτό που θέλουμε η Κύπρος τα επόμενα χρόνια να είναι, όχι θεωρητικά κατασκευάσματα».

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσον οι αποφάσεις των άλλων κομμάτων θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του δικού του, ο κ. Καρογιάν παρουσιάστηκε αρνητικός, λέγοντας ότι «το κάθε κόμμα, αφού δεν έγινε κατορθωτή η προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις, είναι ελεύθερο να ζυγίσει τα δεδομένα και να πάρει τις όποιες αποφάσεις. Δεν εξαρτούμε τις αποφάσεις μας από το τι θα πράξουν ή δεν θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα