Χείμαρρος κατά Χριστοδουλίδη ο Κασουλίδης για copy paste-«Με αντέγραψε λέξη προς λέξη»

Δεν ικανοποιούν τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, οι εξηγήσεις που έδωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με το ζήτημα του εκτενούς copy-paste που έγινε από δική του προεκλογική ομιλία, κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. Αντιθέτως, καταγγέλλει εκτενή λογοκλοπή, δηλώνει πνευματικός ιδιοκτήτης 46 αναφορών και αναφέρει πως ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ένας υποψήφιος που δεν έχει περιεχόμενο ο ίδιος.

Όπως δήλωσε στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, «το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη είπε ότι απλώς μπήκαν σαν κάποιες πινελιές. Πινελιές δεν ήταν. Ήταν μεγαλύτερες από ότι είναι η βούρτσα του βαφέα, που βάφει τα ταβάνια. Υπάρχουν εκεί τα περισσότερα και κύρια σημεία του μηνύματος του κ. Χριστοδουλίδη, που ασφαλώς είναι λογοκλοπή των δικών μου θέσεων», είπε.

Ο ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να κινηθεί νομικά για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. «Αναφέρομαι, όμως, στο γεγονός πως το κύριο μήνυμα, με 46 τόσες φράσεις που επαναλαμβάνονται αυτούσιες μέσα στη δική μου παρέμβαση, παρουσιάζουν έναν υποψήφιο που δεν έχει περιεχόμενο ο ίδιος, κάλπικη τοποθέτηση αντιγράφοντας κάποιο άλλο. Παρουσιάζεται στον κυπριακό λαό και θέλει να πει το μήνυμα του και είχε χρόνο πολύ να το επεξεργαστεί. Η αντιγραφή, η λογοκλοπή ή το γεγονός ότι μετά βρήκε ως εξιλαστήριο θύμα τον επικοινωνιολόγο του, με το να απεκδύεται ο ίδιος κάθε ευθύνης, αυτό δεν είναι έντιμο από μέρους ενός υποψηφίου», τόνισε.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο ΔΗΣΥ χαρακτήριζε «υπεραγορά ιδεών» την εξαγγελία Χριστοδουλίδη, αφήνοντας να νοηθεί πως ήταν κενή περιεχομένου, ενώ τελικά συμπεριλάμβανε πολλές δικές του ιδέες, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε πως αυτό επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του. «Πριν ακόμη ξεκινήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βάζουν αποσπάσματα της δικής μου ομιλίας και τα ίδια και αυτούσια να τα επαναλαμβάνει ο κ. Χριστοδουλίδης, δεν υπήρχε το μήνυμα Χριστοδουλίδη προς τον κυπριακό λαό, δικό του, αυτόφωτο και πηγαίο». «Εγώ μιλώ ως πνευματικός ιδιοκτήτης 46 αναφορών του κ. Χριστοδουλίδη με αντιγραφή λέξη προς λέξη. Ούτε καν την σειρά που πήγαινε απ’ την Κύπρο δεν άλλαξε», υπογράμμισε.

«Εγώ δεν πολιτικοποιώ την πολιτική. Εγώ δίνω τη μάχη μου στην πολιτική με πολιτικούς όρους», κατέληξε ο Γιαννάκης Κασουλίδης.  

 

 

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην ΕΕ την τελευταία διετία
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Δωμάτιο θηλασμού απέκτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Στο επίκεντρο θέματα άμυνας, κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ
Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,