Εγκαινίασε το πρόγραμμα επαφών του στην Αγία Σκέπη ο Χριστοδουλίδης

Με επίσκεψη στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη εγκαινίασε σήμερα το πρόγραμμα των επαφών του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, συνομίλησε με τη διεύθυνση και λειτουργούς της θεραπευτικής κοινότητας, αλλά και με φιλοξενούμενους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της θεραπείας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επέλεξε συνειδητά η πρώτη του επίσκεψη μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του να είναι η θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη, καθώς όπως προκύπτει από τον μέχρι στιγμής διάλογό του με την κοινωνία επικρατεί έντονη ανησυχία σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εξαρτήσεις.

«Είμαι εντυπωσιασμένος με όσα είδα, με όλα αυτά που γίνονται. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω  με παιδιά που φιλοξενούνται στη θεραπευτική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Χριστοδουίδης, συμπληρώνοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η πολιτεία να στηρίξει ακόμη περισσότερο αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και πιο συγκεκριμένα τις προσπάθειες που καταβάλλει η κοινότητα τόσο στο στάδιο της απεξάρτησης, όσο και στο σημαντικό στάδιο της επανένταξης.

Από την πλευρά της, η κλινική διευθύντρια της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη, Τίνα Παύλου, τόνισε την ανάγκη διαχρονικής στήριξης της κοινότητας. «Βλέπετε από πρώτο χέρι και ζωντανά τη δουλειά που γίνεται, τον αγώνα αυτών των ανθρώπων, γιατί είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να τον κάνουμε τόσα χρόνια χωρίς στήριξη. Χρειαζόμαστε τη στήριξη διαχρονικά. Σας ευχαριστούμε και πάλι».

Απαντώντας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην κοινότητα: «Θα ήθελα να κλείσω κρατώντας κάτι που θα πάρω μαζί μου μέσα από τη συζήτηση με τα παιδιά. Όπως πολύ χαρακτηριστικά μου ανέφερε ένα από τα παιδιά: ‘Ήμουν έξω στην κοινωνία, φώναζα και δεν με άκουγε κανείς. Είμαι στην Αγία Σκέπη, ψιθυρίζω και με ακούνε όλοι’. Νομίζω αυτό, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που κάνετε».

 

Δειτε Επισης

Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Συνάντηση Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ με τον νέο Ύπατο Αρμοστή
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο