«Ήμουν μέλος της Κυβέρνησης, δεν ήταν διεφθαρμένη»-Πώς απαντά ο Χριστοδουλίδης για το copy paste

Βγήκε μπροστά ο υποψήφιος Πρόεδρος για τις εκλογές του 2023, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μετά την εξαγγελία του έπεσε στα… βαθιά, αφού δεν άργησε να έρθει η πρώτη φουρτούνα, αναφορικά την ομιλία του, που όπως αποκαλύφθηκε από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, είχε ίδιες φράσεις με αυτή του Ιωάννη Κασουλίδη, το 2008. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρωτοσέλιδο, είπε πως «είδα τα σχόλια για την ομιλία μου. Ξεκάθαρα πράγματα, καθαρές κουβέντες. Μέσα στο πλαίσιο της ετοιμασίας, ο επικοινωνιολόγος εισηγήθηκε τη συμπερίληψη κάποιων σλόγκαν, αναφορές που στην πορεία διαφάνηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν και από τον κ. Κασουλίδη. Δεν ξέρω αν ήταν δικές του αναφορές ή κάποιων άλλων. Μόλις το αντιλήφθηκα αυτό, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από τον τερματισμό της συνεργασίας. Θεωρώ εντελώς αντιεπαγγελματικό αυτό που έγινε».

Ερωτηθείς αν έγραψε ο ίδιος την ομιλία, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε «φυσικά, οι επαφές με τον κόσμο, τα θέματα που προέκυπταν από τις επαφές με τον κόσμο, δεν ήταν ο επικοινωνιολόγος μαζί μου».

Την ίδια ώρα, ένα από τα αφηγήματα της αντιπολίτευσης, ώστε να μην επανεκλεγεί το ΔΗΣΥ, είναι τα ζητήματα της διαφθοράς, για τα οποία η Κυβέρνηση επικρίθηκε έντονα, μέλος της οποίας ήταν και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον ίδιο να σηκώνει το γάντι και εκφράζει για πρώτη φορά την άποψη του.

«Ήμουν μέλος της Κυβέρνησης, θεωρώ ότι δεν ήταν διεφθαρμένη η Κυβέρνηση. Εκλέγηκε για δεύτερη φορά το 2018 στη βάση συγκεκριμένων επιτευγμάτων. Οι προκλήσεις δεν έχουν χρώμα, τις αντιμετωπίζει το σύνολο του λαού», ήταν η απάντηση του κ. Χριστοδουλίδη, ενώ ερωτηθείς για το ΔΗΣΥ, είπε ότι «δεν θα ήταν αλήθεια αν ξυπνούσα μια μέρα και έλεγα ότι δεν είμαι μέλος του ΔΗΣΥ. Μου λένε κάποιοι ότι αυτό θα μου στοιχίσει. Θα έλεγα όμως κάτι που δεν ισχύει; Δεν ξέρω αν ενοχλεί τον ΔΗΣΥ, σημασία έχει να λες τα πράγματα όπως έχουν. Μιλάμε για προεδρικές για μια ξεκάθαρη ανεξάρτητη υποψηφιότητα γι’ αυτό θέλω να είμαι καθαρός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυξίδα για Χριστοδουλίδη οι προθέσεις της βάσης των κομμάτων του Κέντρου

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον