Τι ισχύει με την κομματική ταυτότητα και τη διαγραφή Χριστοδουλίδη από τον ΔΗΣΥ

Μια μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε από χθες, μετά την εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως ήταν αναμενόμενο η εξαγγελία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πινδάρου, η οποία από την πρώτη στιγμή πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον Νίκο Χριστοδουλίδης, πως πρόδωσε την παράταξη που τον ανέδειξε και την οικογένεια που τον εμπιστεύτηκε. 

Ένα από τα ζητήματα που ανέκυψαν είναι αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ζήτησε να διαγραφεί από το Μητρώο Μελών του κόμματος ή αν η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα τον διαγράψει για αντικομματική συμπεριφορά. 

O ίδιος πάντως ξεκαθάρισε πως ούτε ζήτησε ούτε πρόκειται να ζητήσει τη διαγραφή του από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ενώ αυτό που υποστήριξε και κατά τη διάρκεια της εξαγγελίας του είναι πως δεν πρόκειται να απαρνηθεί τις κομματικές του καταβολές. 

Από την άλλη στον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα εάν θα προχωρήσουν με τη διαγραφή του, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, να σημειώνει πως η απάλειψη του ονόματος του από το μητρώο είναι τυπικό ζήτημα, άνευ ουσίας. Η ουσία του ζητήματος, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, είναι πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την εξαγγελία της υποψηφιότητας του αυτοδιαγράφηκε και έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ