Βγαίνει μπροστά ο Μαυρογιάννης-Έτοιμος να δώσει μισθούς στη δημοσιότητα

Στην αντεπίθεση βγήκε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μαυρογιάννη.

Ο κ. Δημητριάδης είχε ισχυριστεί πως έχει πληροφορίες πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης λάμβανε δύο μισθούς, έναν ως δημόσιος υπάλληλος κι έναν ως διαπραγματευτής και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον Γενικό Ελεγκτή να διευκρινίσει αυτές τις πληροφορίες. Έκανε, μάλιστα, λόγο για «διπλοθεσίτες και διπλοσυνταξιούχους». Άφησε, δε, σαφείς αιχμές για τον τρόπο που ο κ. Μαυρογιάννης διαχειριζόταν το θέμα του Κυπριακού, αναφέροντας ότι ένας «επαγγελματίας διαπραγματευτής» έχει σύγκρουση συμφέροντος να λύσει ένα πρόβλημα το οποίο του δίνει λόγο ύπαρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει μέτωπο ο Δημητριάδης-Ζητά έρευνα για δύο μισθούς σε Μαυρογιάννη

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε την λύπη του για τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη αλλά δεν έμεινε μέχρι εκεί. «Λυπούμαι πάρα πολύ για τους ισχυρισμούς αυτούς. Κρίμα. Έχω μιλήσει με τη Γενική Λογίστρια και την παρακάλεσα και την εξουσιοδότησα να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την εργοδοτηση μου από το δημόσιο για όλα τα χρόνια υπηρεσίας μου από το 1987», τόνισε σε γραπτή του δήλωση.

«Έχω επίσης παρακαλέσει τον Γενικό Ελεγκτή, όπως κατά την κρίση του, προβεί σε σχετική έρευνα. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν πλήρη εικόνα και να κρίνουν», κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίδραση υπήρξε και από πλευράς ΑΚΕΛ, με τον βουλευτή του κόμματος, Άριστο Δαμιανού, να αναφέρει στον Alpha πως «κάποιοι οι οποίοι επαγγέλλονται -και τους το πιστώνω- το κράτος δικαίου, και αναφέρομαι και στον κ. Δημητριάδη, είναι καλά να ελέγχουν όλες τους τις πληροφορίες πριν τοποθετούνται δημόσια, γιατί ενδεχομένως στην πορεία να εκτεθούν. Απ’ εκεί και πέρα, αν υπάρχουν τα οποιαδήποτε στοιχεία για τον οποιονδήποτε, νομίζω υπάρχουν τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, μακριά από την οποιαδήποτε λάσπη, για να τεθούν και να διερευνηθούν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης επέρριψε επίσης ευθέως ευθύνες για την πορεία του Κυπριακού στον κ. Μαυρογιάννη. «Τόσα χρόνια διαπραγματεύεται, τόσα χρόνια φύγαμε από το Κραν Μοντάνα το 2017 με το παραπέντε της λύσης και είμαστε σήμερα στο παρά πέντε της διχοτόμησης». Υποστήριξε ότι η «Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Συνεργάτες» περιλαμβάνει τρεις συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη, τον πρόεδρο και υποψήφιο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον τέως Υπουργό Εξωτερικών και ανεπίσημα υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον διαπραγματευτή και εκλεκτό της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Αν αυτοί οι τρείς δεν είναι υπεύθυνοι για τα χάλια που έχει το Κυπριακό, διερωτώμαι ποιος θα είναι ο υπεύθυνος», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε ύφεση η φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής