Ταύτιση απόψεων για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, μεταξύ Ηλιάδη και Καρογιάν

Στην κοινή διαπίστωση ότι «η Κύπρος έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα της χώρας», κατέληξαν Πρόεδρος ΔΗΠΑ και ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με αντικείμενο τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ – Συνεργασίας, Μάριος Καρογιάν, είπε ότι «η δημιουργία κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής είναι μια αναγκαιότητα, μια επιβεβλημένη πολιτική στάση, την ώρα που όλοι διαπιστώνουν ότι ο τόπος περνά δύσκολα και η επόμενη περίοδος θα είναι γεμάτη προκλήσεις και κινδύνους». Πρόσθεσε ότι «η νέα εποχή απαιτεί η Κύπρος να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, «είναι διαδεδομένο μέσα στον λαό ότι δεν μπορεί πλέον το κομματικό και το πολιτικό σύστημα της Κύπρου να στηρίζεται στα αλληλογρονθοκοπήματα, στις αντιπαραθέσεις, στις ανούσιες αντεγκλήσεις».

Ανέφερε ότι «είναι η ώρα που θα πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε μια σειρά από ζητήματα, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τις μεταρρυθμίσεις, είτε με τα θέματα της καθημερινότητας, είτε έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του Εθνικού μας Θέματος, σε μια εποχή δυστυχώς νέου Ψυχρού Πολέμου».

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, «υπάρχουν τομές που πρέπει να γίνουν και σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, αλλά και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της πράσινης μετάβασης της Κύπρου στη νέα εποχή».

Είπε ότι «όλα αυτά, συν πολλά άλλα, συνηγορούν ότι θα έπρεπε οι πολιτικές δυνάμεις να αφήσουμε στο περιθώριο τις όποιες διαφορές –ιδεολογικές ή άλλες- και να υπηρετήσουμε τον συλλογικό στόχο που είναι η κοινωνία μας να κάνει βήματα μπροστά».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ δήλωσε ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση με τον Μάριο Ηλιάδη ότι «στην Κύπρο έχουμε μπλοκαρισμένο κομματικό σύστημα, μέσα από το οποίο ο ένας αποκλείει τον άλλον ή δημιουργούνται συνθήκες που δεν επιτρέπουν να υπάρξει επί της ουσίας συνειδητοποίηση των ευθυνών μας».

Πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα, μαζί με τον κ. Ηλιάδη, «θεωρούμε ότι διαιωνίζοντας μια κατάσταση όπως τη βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι αρκετή για να μπορέσει να επιλύσει προβλήματα, και να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια στο σπάσιμο των αδιεξόδων που βρίσκονται μπροστά μας. Μέσα από τη συζήτηση μας με τον φίλο Μάριο, έχουμε κοινές διαπιστώσεις για το τι χρειάζεται ο τόπος, ποιες είναι οι απαιτήσεις της κοινωνίας και τι επιβάλλεται να γίνει».

Από την  πλευρά του ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το ότι μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ «διαπιστώσαμε απόλυτη ταύτιση απόψεων γύρω από την ανάγκη σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρύτερα αντιπροσωπευτικής της κυπριακής κοινωνίας».

«Μιας κυβέρνησης, η οποία θα θέσει ψηλά στους στόχους της την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό της χώρας μας», είπε ο κ. Ηλιάδης ο οποίος ευχαρίστησε τον Μάριο Καρογιάν, για αυτή την ανταπόκριση και για αυτή τη σύμπτωση των απόψεων μας».

Καταλήγοντας ευχήθηκε όπως «η πορεία η οποία φαίνεται να είναι κοινή, θα ευοδωθεί, και θα αξιωθεί ο τόπος να έχουμε μια κυβέρνηση, όπως την έχω περιγράψει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι-Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης