Δεν σχολιάζει για Μαυρογιάννη ο Στεφάνου αλλά προαναγγέλλει εξελίξεις σύντομα

Συνάντηση μεταξύ του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, και του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, με αντικείμενο τις Προεδρικές Εκλογές, με τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να αποφασίζουν να παραμείνουν σε επαφή.

«Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ έχει θέσει ως στόχο σε αυτές τις προεδρικές εκλογές να τερματιστεί η συναγερμική διακυβέρνηση και να εκλεγεί ένας Πρόεδρος και μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η συναγερμική διακυβέρνηση στο τόπο. Για να τερματιστεί ο διασυρμός της Κύπρου στο εξωτερικό με την απογείωση της διαπλοκής και της διαφθοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης. Για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς, που δυστυχώς δεν υπάρχει, αλλά και για να λύσουμε τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στο επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας. Για να ανοίξουμε μια νέα προοπτική στον τόπο.

Με τον κ. Σιζόπουλο, ανταλλάξαμε απόψεις αναφορικά και με αυτά τα ζητήματα, αλλά και σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές και έχουμε συμφωνήσει να παραμείνουμε σε επαφή», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Άλλωστε, πρόσθεσε, εμείς πάντοτε επιδιώκουμε αυτό το διάλογο, γιατί πέραν από τις προεδρικές εκλογές, υπάρχει και η ζωή η οποία τρέχει μαζί με τα προβλήματα της. Είναι γνωστό ότι είναι αναγκαίες οι συνεργασίας και στο επίπεδο της Βουλής και σε στο επίπεδο της κοινωνίας με στόχο να αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα, τόνισε.

«Με την ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ έχει μια ιστορία συνεργασιών και πάνω σε αυτή την ιστορία, μαζί με κοινές ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς που έχουμε για μια σειρά από ζητήματα, μπορούμε να κτίζουμε αυτές τις συνεργασίες και να έχουμε αυτό το διάλογο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο Μαρίνο για τη σημερινή συνάντηση και για το διάλογο που είχαμε και όπως έχω πει, αυτό το διάλογο θα τον συνεχίσουμε», ανέφερε καταληκτικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρίσκεται ψηλά στην λίστα των επιλογών του κόμματός του για τις Προεδρικές και κατά πόσον πληροί τα κριτήρια του ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου είπε πως «όπως κάθε φορά, θα αποφύγω να σχολιάσω οτιδήποτε έχει να κάνει με ονόματα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ έχει τις διαδικασίες του και βρίσκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Θα συνεχίσει αυτές τις διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο. Επομένως, δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο όνομα όπως δεν έχω σχολιάσει και άλλα ονόματα για τα οποία έχω ερωτηθεί». Ανέφερε, ωστόσο, πως «σύντομα πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιος χωρά στο κουστούμι υποψηφίου του ΑΚΕΛ; Οι επιλογές, τα υπέρ και τα κατά

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι μετέφερε με επεξηγηματικό τρόπο της αποφάσεις της ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου, προσθέτοντας ότι η συζήτηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και στο σημαντικό πλαίσιο ειλικρίνειας.

Ανέφερε, ακολούθως, ότι θεωρεί πολύ σημαντικό ότι θα συνεχιστούν οι συναντήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, η ανταλλαγή απόψεων με βασικό στόχο την πλήρη διερεύνηση, βάσει ορθολογικής προσέγγισης, της δυνατότητας συνεργασίας με συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και συγκεκριμένο υποψήφιο, ο οποίος θα μπορεί με αξιοπιστία να εκπροσωπήσει τα συνεργαζόμενα κόμματα, αλλά ενδεχομένως να μπορεί με αξιοπιστία να εφαρμόσει αυτά που θα συμφωνηθούν ως κυβερνητικό πρόγραμμα. Συμπλήρωσε πως το μέλλον θα καταδείξει την κατάληξη που θα έχει η ανταλλαγή απόψεων που έγινε.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες του κόμματος του, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι οι υποδείξεις που έγιναν από την παγκύπρια συγκέντρωση είναι όπως εντός Μαΐου, αν είναι δυνατόν, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της ΕΔΕΚ.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι στο κόμμα υπάρχουν εκκρεμότητες δικαστικής φύσης και αφού εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός των επομένων μίας-δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθούν για να ξεκαθαρίσει εντελώς το σκηνικό, είπε πως οι αρχές Ιουνίου δεν συνιστούν σημαντική απόκλιση από το χρονικό ορόσημο του Μαΐου.

«Θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που έχουμε», συνέχισε, προσθέτοντας πως «ό,τι γίνεται από την πλευρά της ΕΔΕΚ, γίνεται με διαφάνεια, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο» και συνεπώς η κοινή γνώμη θα τηρείται ενήμερη για κάθε κίνηση και κάθε απόφαση κατά την ώρα που θα λαμβάνεται.

Ερωτηθείς αν η υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη θα αποτελούσε υποψηφιότητα με βάση την οποία θα μπορούσε η ΕΔΕΚ να εδράσει συνεργασία με άλλα κόμματα, όπως το ΑΚΕΛ, ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε πως στόχος της ΕΔΕΚ, όπως και η απόφαση της συγκέντρωσης είναι με ορθολογικό τρόπο να καταγράψει συγκλίσεις και αποκλίσεις τόσο σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής όσο και στο θέμα των υποψηφίων.

Διευκρίνισε ότι από την καταγραφή δεν αποκλείονται οι αρχηγοί των συνεργαζόμενων κομμάτων, πρόσθεσε ότι στη βάση των συγκλίσεων και των αποκλίσεων τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ θα κληθούν να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις και συμπλήρωσε πως θα ήταν πρόωρο να σχολιάσει οποιαδήποτε υποψηφιότητα.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων