Συνεχίζουν τον διάλογο ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ-Διαπιστώθηκε πρόθεση για συνεργασία

Την συνέχιση του μεταξύ τους διαλόγου αποφάσισαν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την συνάντηση εγκάρδια και εποικοδομητική, σημειώνοντας ότι «για εμάς είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι με την ΕΔΕΚ μας συνδέουν αγώνες για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο του λαού μας και γι’ αυτό για εμάς, το Δημοκρατικό Κόμμα, η ΕΔΕΚ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες στην μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνάντηση Παπαδόπουλου-Σιζόπουλου με επίΚεντρο τις Προεδρικές Εκλογές

«Γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της, να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Να ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία της Κύπρου η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς. Να επαναφέρουμε την ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διχοτόμησης που ορθώνεται σήμερα μπροστά μας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η δική μας πρόταση είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο με την ΕΔΕΚ με την ελπίδα να καταλήξουμε σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές. Γιατί ειλικρινά πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πάρουμε τον τόπο μπροστά. Εξάλλου το έχουμε ξανακάνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση την οποία πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων γύρω από τις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές και κυρίως για το πως διαμορφώνεται το σκηνικό αυτήν τη στιγμή.

«Όπως είναι φανερό είναι λίγο νωρίς ακόμα να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχει η πρόθεση και η βούληση για συνεργασία και οπωσδήποτε ο εποικοδομητικός διάλογος που σήμερα έχουμε εγκαινιάσει θα συνεχιστεί ανάλογα και με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται για να μπορούμε να καταλήξουμε στις τελικές μας αποφάσεις σε ένα λογικό χρονικό διάστημα», είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Υπενθύμιζε ότι στην ΕΔΕΚ, «αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εσωκομματικής ανταλλαγής απόψεων με μέλη και με φίλους του κόμματος που θα κορυφωθεί στις 20 του Μάρτη με μια ανοικτή Παγκύπρια πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί ούτως ώστε να έχουμε και την έγκριση και την καθοδήγηση των μελών του κόμματος για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση».

«Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ξανά μια καινούργια συνάντηση, να ξανά εξετάσουμε τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί και να προχωρήσουμε στην λήψη των αποφάσεών μας στην βάση ακριβώς της εποικοδομητικής όπως πολλές φορές έχουμε πει προσπάθειας για συνεργασία στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ευχαριστώ πάρα πολύ», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον έχει οριστεί η επόμενη συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε ότι «δεν έχει καθοριστεί επόμενη συνάντηση και όπως έχουμε πει ναι, δεν είναι κατά ανάγκη να έχουμε ακριβή χρονοδιαγράμματα αλλά είναι λογικό ότι θα πρέπει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και η λήψη των τελικών αποφάσεων. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί αυτή την στιγμή να καθοριστεί με ακρίβεια αλλά είναι και κάτι το οποίο δεν μπορεί να μας βρει το καλοκαίρι χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας. Άρα λοιπόν υπολογίζουμε ότι εντός του Απριλίου, εντός του του Μαΐου το αργότερο θα έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και το τι μέλλει γενέσθαι».

  

 

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση