Κατά μέτωπο επίθεση στον Σιζόπουλο για Προεδρικές-«Αμετανόητος και αδιόρθωτος»

Ως αμετανόητους και αδιόρθωτους, χαρακτηρίζει τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους ακολούθους του, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ. Οι διαφωνούντες στην ΕΔΕΚ, η οποία συνεχίζει τον παρατεταμένο κύκλο εσωστρέφειας, στον οποίο μπήκε λόγω των αδιαφανών διαδικασιών πριν από το Παγκύπριο Συνέδριο που δεν έγινε ποτέ μετά από απόφαση των Δικαστηρίων, βγήκαν στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος για τους χειρισμούς της.   

«Τα δικαστικά διατάγματα που είναι σε ισχύ αποτελούν ισχυρές αποδείξεις των παρανομιών που έχουν διαπράξει ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι ακόλουθοι του σε βάρος της ΕΔΕΚ. Παρά ταύτα η αναμονή για αρκετό διάστημα των τελικών δικαστικών αποφάσεων επί σημαντικών ζητημάτων τους έδινε την ευκαιρία και τον χρόνο να προχωρήσουν σε κινήσεις αποκατάστασης της τάξης και της δημοκρατικής διαδικασίας στο Κόμμα και να αποκαταστήσουν την ενότητα του. Όχι μόνο δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία αλλά αμετανόητοι και αδιόρθωτοι συνεχίζουν προκλητικά το διαλυτικό έργο τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Με αφορμή την κινητικότητα εν όψει της διαμόρφωσης του σκηνικού των Προεδρικών Εκλογών έχουν ξαναβγεί στο προσκήνιο επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ψευδολογίες και τα ίδια παραμύθια, τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στις πενιχρές συγκεντρώσεις που συγκαλούν για να ακούσουν τάχα και να διαμορφώσουν άποψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναμονή στον ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη και τα σενάρια στήριξης από τον Ενδιάμεσο

Την ίδια ώρα σημειώνουν, πως «θεωρούμαι περιττό να επαναλάβουμε και να αντικρούσουμε τα ασύστολα ψεύδη που ο Μ. Σιζόπουλος επαναλαμβάνει για το Μητρώο Μελών του 2017 που έχει αντικαταστήσει με το χαλκευμένο μητρώο του 2021, για την διασπάθιση του κομματικού ταμείου, για τις στημένες εκλογικές διαδικασίες και τις καλπονοθείες, για την αυτοανακήρυξη του στην προεδρία ή για οποιαδήποτε άλλη κακοήθεια υποστηρίζει».

Το μοναδικό νέο στοιχείο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «που προκύπτει είναι ο ρόλος, που πονηρά διεκδικεί, με δημοκρατική κάλυψη για τον εαυτό του στη διαδικασία διαμόρφωσης των Προεδρικών Εκλογών. Ο ρόλος αυτός ανήκει συνολικά στο Κόμμα που συντεταγμένα και δημοκρατικά επιβάλλεται να τον ασκήσει υπηρετώντας την ιδεολογία, τις αρχές και τις διαχρονικές θέσεις του. Με το ρόλο αυτό καμία σχέση δεν πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε αναζητά να υπηρετήσει προσωπικές ατζέντες ή να ξεπληρώσει προσωπικές του υποχρεώσεις του παρελθόντος. Ήδη, αυθαίρετα έχουν αποκλειστεί από υποψήφιοι για την Προεδρία όσοι τάχα δεν μας ρώτησαν πριν ανακοινώσουν την υποψηφιότητα τους (σχετικές οι δηλώσεις Σιζόπουλου) και ακόμα όσοι ‘’δεν μας τηλεφωνούν’’ πριν πάρουν τις αποφάσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μήνυμα Σιζόπουλου για τις Προεδρικές-Η ΕΔΕΚ δεν θα είναι κομπάρσος

Είναι ολοφάνερο, καταλήγει η Ομάδα Πρωτοβουλίας, «ότι η ΕΔΕΚ δεν είναι σε θέση να διαδραματίσει τον ρόλο που της αρμόζει όσο ο Μ. Σιζόπουλος και οι ακόλουθοι του αρνούνται να επανορθώσουν για να επανέλθει το Κόμμα σε κανονική λειτουργία. Αν δεν αποκατασταθεί το γνήσιο Μητρώο Μελών, αν δεν συγκληθεί στην βάση αυτού ένα δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό συνέδριο και αν δεν επέλθει η πραγματική ενότητα στο κόμμα, η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να καταρρέει και την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά ο Μ. Σιζόπουλος και οι ακόλουθοι του. Αν δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν αυτά τα απλά και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών να παραιτηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζητήσεις σε θολό τοπίο στην ΕΔΕΚ-Τα σενάρια που προκρίνει η βάση

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο