Μήνυμα Σιζόπουλου για τις Προεδρικές-Η ΕΔΕΚ δεν θα είναι κομπάρσος

Σειρά επαφών εγκαινιάζει σήμερα η ηγεσία της ΕΔΕΚ με μέλη του κόμματος με μοναδικό θέμα τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε από τη Βουλή πως θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχίες και ο κύκλος θα κλείσει με Παγκύπρια συγκέντρωση στις 13 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο στα Πάνω Λεύκαρα.

Όπως είπε, σκοπός των συναντήσεων είναι να ακούσει η ηγεσία των μελών, να δώσει εξηγήσεις και να προβεί στις απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε στην συγκέντρωση της 13ης Μαρτίου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις στην ηγεσία του κόμματος ώστε να προβεί στις ανάλογες ενέργειες που θα καθορίσουν και την τελική θέση της ΕΔΕΚ στις Προεδρικές Εκλογές.

Ερωτηθείς αν θα έχει η ΕΔΕΚ επαφές με όλα τα κόμματα, ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν επαφές με το ΕΛΑΜ, ενώ απ εκεί και πέρα το κόμμα του είναι ανοικτό να συζητήσει με όποιο κόμμα ζητήσει να έχει επαφή για να ανταλλαγή απόψεων.

Αυτό που είναι στις προτεραιότητες της ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είναι η οποιαδήποτε συνεργασία θα επιτευχθεί να γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, και κυρίως ο διάλογος να είναι ισότιμος και η ΕΔΕΚ να είναι από την αρχή εμπλεκόμενη σε αυτό το διάλογο, να καθοριστούν οι συγκλίσεις και αποκλίσεις σε συγκεκριμένα θέματα κυβερνητικής πολιτικής και στη συνέχεια ορθολογικά τα συλλογικά όργανα του κόμματα με δημοκρατικότητα και πλήρη διαφάνεια, να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα η ΕΔΕΚ να προσυπογράψει προειλημμένες αποφάσεις, είτε για υποψηφίους είτε για κυβερνητικό πρόγραμμα και απλά να προσέλθει για να τα επικυρώσει», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση