Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε γραπτή ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης από όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς  θα πρέπει να τερματιστεί μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023.  

Παράλληλα τονίζει ότι απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους σταθμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών.

Στην ανακοίνωση, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υπενθυμίζει όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς ότι καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας βδομάδας, και μέχρι το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 12.2.2023, είναι σε ισχύ οι πρόνοιες του άρθρου 46(1) του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) σύμφωνα με τις οποίες:  «Απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους σταθμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών».

Παράλληλα υπενθυμίζεται επίσης ότι η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης από όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς (συμπεριλαμβανομένου του ΡΙΚ)  θα πρέπει να τερματιστεί μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023.

Η Αρχή αναμένει ότι οι οργανισμοί θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες τις Νομοθεσίας, σημειώνοντας ότι παράλειψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της παρούσας εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια