Πώς αλλάζει τις ισορροπίες η παρουσία Αναστασιάδη στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο απογευματινό Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει της απόφασης που θα ληφθεί, σε σχέση με το τι θα πράξει το κόμμα στον Δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε σε μόλις δύο συνεδριάσεις του Πολιτικού Γραφείου τα τελευταία δέκα χρόνια. 

Η παρουσία του στη σημερινή Συνεδρία, αφενός αποτελεί έκπληξη, αφετέρου δημιουργεί και νέες ισορροπίες στις πιθανότητες υιοθέτησης της μιας ή της άλλης απόφασης που θα πρέπει να λάβει το κόμμα. Της ψήφου κατά βούλησης δηλαδή ή της στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού φαίνεται πως η επιλογή Μαυρογιάννη, δεν βρίσκεται στο κάδρο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει εκφράσει την πρόθεση του να ανακοινώσει τον υπουργό Οικονομικών του, πριν τις αποφάσεις στον ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασφυκτικό φλερτ Χριστοδουλίδη σε Αβέρωφ-Προτείνει ουσιαστική συμμετοχή ΔΗΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες από την Κυριακή το βράδυ, από την ώρα που ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα των εκλογών, φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκρίνει τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη. Αυτή ήταν και η θέση που εκφράστηκε τόσο από τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και από μερίδα στελεχών του ΔΗΣΥ αλλά και της Κυβέρνησης, στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι η ανεπίσημη ενημέρωση από το Προεδρικό μέχρι χθες το μεσημέρι, ήταν πως η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πολιτικό Γραφείο δεν συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες. Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν άρχισαν να διοχετεύονται προς τα μέσα πληροφορίες ότι η επικρατούσα άποψη εντός του ΔΗΣΥ είναι η επιλογή της ψήφου κατά βούλησης, πλέον φαίνεται πως ανατράπηκε και η πρόθεση του Προέδρου και πλέον φαίνεται να κλειδώνει η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αυριανή Συνεδρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρίσκουν διέξοδο στην ψήφο κατά βούληση-Ημέρα αποφάσεων στον ΔΗΣΥ

Αυτή η εξέλιξη ερμηνεύεται από πολλούς ως μια προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να ελέγξει τις καταστάσεις και να επηρεάσει τη λήψη της απόφασης, υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στην αποψινή Συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», με τη συμμετοχή περίπου των 150 μελών του Σώματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκλωβισμένος ο ΔΗΣΥ-Οι τρεις δρόμοι, οι παγίδες και η πιο ανώδυνη επιλογή

Δειτε Επισης

Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Συνάντηση Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ με τον νέο Ύπατο Αρμοστή
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο