Ασφυκτικό φλερτ Χριστοδουλίδη σε Αβέρωφ-Προτείνει ουσιαστική συμμετοχή ΔΗΣΥ

Ακόμα πιο στενό φλερτ και παράλληλα πίεση προς τον ΔΗΣΥ και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, επιχειρεί λίγες μόνο ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του κόμματος στην Πινδάρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος απέστειλε το πρωί της Τρίτης επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού επαναλαμβάνει την πρόθεση του για ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη Κυβέρνηση του, εκφράζει την ετοιμότητα για να συναντηθεί εκ νέου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ακόμα και σήμερα, πριν από τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, που είναι προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα.   

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου ερωτηθείς, εάν θα ξανασυναντηθεί με κάποιον εκ των δύο υποψηφίων του Β΄ Γύρου, απέρριψε την πιθανότητα νέας συνάντησης, ωστόσο εξέφρασε ετοιμότητα να συναντηθεί με τις ηγεσίες των κομμάτων που υποστηρίζουν τους υποψήφιους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασφυκτικό φλερτ Χριστοδουλίδη σε Αβέρωφ-Προτείνει ουσιαστική συμμετοχή ΔΗΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, γέφυρες με τον ΔΗΣΥ επιχείρησε να κτίσει και ο Νικόλας Παπαδίοπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τιμή του ΔΗΚΟ να συνεργαστεί εκ νέου με το κόμμα του Αβέρωφ Νεοφύτου. «Με τον ΔΗΣΥ συνεργαστήκαμε σε δύσκολες εποχές και κρατήσαμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας», αναφέρει σε ανάρτηση του. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε ότι «θα ήταν τιμή για το ΔΗΚΟ να ξανασυνεργαστούμε σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και να εργαστούμε για την ανάπτυξη, την ευημερία και την σταθερότητα».

Σημειώνεται πως, σε συνάντηση του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης μετέφερε τις θέσεις του και αναμένει την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρίσκουν διέξοδο στην ψήφο κατά βούληση-Ημέρα αποφάσεων στον ΔΗΣΥ

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή Χριστοδουλίδη στον Αβέρωφ Νεοφύτου, που δημοσιεύει «ο Φιλελεύθερος»:
Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης μας, θα ήθελα και γραπτώς να εκφράσω την επιθυμία μου για στήριξη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

 Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τις σοβαρές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το ξεκάθαρο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών και την ανάγκη όπως αποτρέψουμε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδος του παρελθόντος. Έχω την πεποίθηση ότι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες και συμφωνούμε σημαντικά θέματα, όπως η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάπτυξη της οικονομίας, το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και πολλά άλλα.

Όπως ήδη έχω αναφέρει δημόσια, για την επιτυχή αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, ρόλο, σημαντικό μάλιστα, θα πρέπει να έχει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η παράταξη που διαχρονικά, μέσα από συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προασπίζεται την οικονομική και εθνική σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας μας εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.  

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνω την ετοιμότητα μου για συζήτηση επί όλων των θεμάτων ουσίας καθώς και την ουσιαστική συμμετοχή μας σε μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Ως εκ τούτου, επιθυμώ να εκφράσω την ετοιμότητα του μου για μια νέα συνάντηση, ακόμη και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκλωβισμένος ο ΔΗΣΥ-Οι τρεις δρόμοι, οι παγίδες και η πιο ανώδυνη επιλογή

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους