Παραμονεύει ξανά ο… κανένας στους Οικολόγους-Ψηφίζουν μεταξύ των δύο την Τετάρτη

Την Τετάρτη όρισε η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, ώστε να ληφθεί απόφαση για το πώς θα κινηθεί το κόμμα ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών.

Κατά τη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε όπως και οι δύο υποψήφιοι τεθούν σε ψηφοφορία, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ενός ή του άλλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Οικολόγοι δεν υποστήριζαν κανένα υποψήφιο στον πρώτο γύρο των εκλογών, καθώς οι πολλές τάσεις που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ικανής πλειοψηφίας υπέρ του ενός, καθώς βάσει του Καταστατικού τους θα πρέπει ο υποψήφιος να έχει τη σύμφωνο γνώμη του 60% των μελών της Συνδιάσκεψης. Με βάση τον πολυκερματισμό που έχει παρατηρηθεί, πάντως, παραμένει αμφίβολο αν αυτή τη φορά το Κίνημα θα καταφέρει να επιτύχει το απαιτούμενο ποσοστό, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόταση της ηγεσίας υπέρ του ενός ή του άλλου, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τελικά με τον... κανέναν.

Αναμένεται ότι της ψηφοφορίας θα προηγηθεί κάποια συζήτηση, ωστόσο αρκετά στελέχη είναι ήδη έντονα τοποθετημένα και εκτιμάται ότι δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο ο διάλογος να επηρεάσει ιδιαίτερα τις απόψεις. Συνεπώς, αυτό που απομένει, είναι να διαπιστωθεί εάν ένας εκ των Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκου Χριστοδουλίδη καταφέρνει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλεύτρια Λευκωσίας Αλεξάνδρα Ατταλίδου υποστήριξε δημόσια τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ ο βουλευτής Λεμεσού Σταύρος Παπαδούρης τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

 

 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον