Ες αύριον τα σπουδαία-Τι άφησαν οι συναντήσεις με Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη

Χωρίς να βγει άσπρος καπνός -κάτι που ήταν μάλλον και το αναμενόμενο- ή να διαφανεί έστω και εμμέσως ποια θα είναι η αυριανή απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ολοκληρώθηκαν οι δύο συναντήσεις που είχε η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών. Οι σημερινές συναντήσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στις πέντε το απόγευμα και τον Αβέρωφ Νεοφύτου στις έξι και δεκαπέντε, ήταν απότοκο της σημερινής απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, να εκφράσει την προθυμία του να συναντηθεί, εάν οι ίδιοι το επιθυμούσαν, με τους δύο.   

Αμφότεροι ζήτησαν και έλαβαν συνάντηση από την ηγεσία αυθημερόν, λόγω και της σχετικής πίεσης χρόνου. Πρώτος πέρασε το κατώφλι της Πινδάρου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες. Ειδικότερα μαζί με τον κ. Μαυρογιάννη, έφτασαν στον ΔΗΣΥ, ο Χαράλαμπος Προύτζος, η Αλεξία Κουντούρη, ο Λεόντιος Φιλοθέου και ο Πανίκος Παπανικολάου. Στην άλλη άκρη του τραπεζιού βρέθηκαν δίπλα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης, οι αντιπρόεδροι Ευθύμιος Δίπλαρος και Γιώργος Γεωργίου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Τορναρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κάδρο του ΔΗΣΥ και η ψήφος κατά βούληση-Οι τάσεις ανάμεσα στα στελέχη

Η συνάντηση που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά ολοκληρώθηκε με συμφωνία των δύο πλευρών να μην προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους που τους περίμεναν στο ισόγειο του μεγάρου «Γλαύκος Κληρίδης».

Στις έξι και δεκαπέντε το κατώφλι της Πινδάρου πέρασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τη συνοδεία του. Η συνάντηση διήκησε περίπου 50 λεπτά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να προβαίνει σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Στις δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ουσιαστικά ανέφερε ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, στην οποία μετέφερε τις θέσεις του, όπως αυτές αποτυπώθηκαν νωρίτερα και στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε. «Κατά κύριο λόγο ήταν μεταφορά δικών μου προσεγγίσεων και θέσεων όπως προσεγγίζονται στη δήλωση που έκανα. Σε ερώτηση αν υπάρχει προοπτική για συνεργασία, επανέλαβε πως ο ίδιος μετέφερε τις θέσεις του και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πει.

Σε ερώτηση εάν μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως μίλησε με τον Νίκο Αναστασιάδη με δική του πρωτοβουλία, ωστόσο η συνομιλία τους δεν έχει να κάνει με την απόφαση που θα ληφθεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H σκακιέρα κινήσεων Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη και η διεκδίκηση των Συναγερμικών

Σε ερώτηση για τα συναισθήματα του στην επιστροφή του στον ΔΗΣΥ, ο Νίκος Χριστοδουλιδης ανάφερε πως και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής δεν αρνήθηκε τις καταβολές και τα πιστεύω του, ενώ σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην Πινδάρου.

Λίγο αργότερα στο ισόγειο των γραφείων κατέβηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος προέβη σε μια σύντομη δήλωση προς τα μέσα.  Εξερχόμενος από τα γραφεία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ερωτηθείς για τις δύο συναντήσεις ανέφερε, «τους άκουσα μαζί με τους συναδέλφους από την ηγεσία του κόμματος, εις αύριον τα σπουδαία».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει και νέα επαφή με τους δύο υποψηφίους, ο κ. Νεοφύτου ξεκαθάρισε ότι ολοκληρώθηκαν οι επαφές και μόνο εάν κάποιο από τα κόμματα που στηρίζει τους δύο υποψήφιους θέλει να συναντηθεί με τον ΔΗΣΥ, θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Αύριο στις έξι είναι το Πολιτικό Γραφείο, εάν κάποιο κόμμα θέλει να μας συναντήσει, όπως είναι και η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, δεν θα αρνηθούμε».

Ερωτηθείς εάν ζήτησε κάτι ο ίδιος από τους δύο υποψηφίους, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως ο ΔΗΣΥ θα πορευθεί στη βάση Αρχών και Αξίων που βαδίζει από την ημέρα ίδρυσης του

Έχουμε αύριο στις έξι το Πολιτικό Γραφείο, εάν δεν υπάρξει άλλο κόμμα Εμείς με τις Αρχές και τις αξίες από την ημέρα ίδρυσης του ΔΗΣΥ και αυτές που βαδίσαμε την προεκλογική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον