Ποιος ακολουθούσε την πολιτική Αναστασιάδη;-Καβγάς περί τσαλακώματος στο debate

Το Κυπριακό αποτέλεσε το πρώτο αντικείμενο σύγκρουσης στο τελευταίο διακαναλικό debate, με την πολιτική των κυρώσεων να δημιουργεί αντιπαράθεση ως προς το ποιος από τους υποψήφιους ήταν σύμφωνος με την πολιτική Αναστασιάδη.

Αφού ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέλυσε την πρότασή του για εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σχολίασε πως ακολουθήθηκε η πολιτική των κυρώσεων και το αποτέλεσμα ήταν πως τρυπούσαν και έξω από τη Λεμεσό και μας άνοιξαν και τα Βαρώσια. Άλλαξε η προσέγγιση, δεν ξανάρθαν τρυπάνια και πήραμε και το καλύτερο ψήφισμα, πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε πως ακόμα τρέχουμε να σώσουμε την κατάσταση στις Βρυξέλλες «για το ηρωικό όχι στη Λευκορωσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ξεκινά το debate-Για τελευταία φορά ο λόγος στους υποψηφίους πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής

Τότε ο κ. Μαυρογιάννης κάλεσε τον κ. Νεοφύτου να πει τι έκανε όταν έγιναν όλα αυτά που κατηγορεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Εγώ κατηγορώ και τους δύο», σχολίασε. Ο κ. Χριστοδουλίδης από την πλευρά του χαιρέτισε «τη διαφωνία του κ. Νεοφύτου με την πολιτική Αναστασιάδη», λέγοντας πως ο καθορισμός πολιτικής γινόταν από κοινού με την Αθήνα. «Δεν ήταν προσωπική πολιτική του Νίκου Χριστοδουλίδη», πρόσθεσε, παραπέμποντας σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εγώ είμαι έτοιμος να τσαλακωθώ για τη χώρα, να δώσω μάχη», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, λέγοντας ότι δεν θα σκεφτεί το προσωπικό πολιτικό κόστος. «Έχει δίκαιο ο κ. Χριστοδουλίδης. Κάποιος τσαλακώθηκε κι αυτή είναι η Κύπρος για να χτίζουν κάποιοι δημοφιλία», απάντησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξενύχτησε για να διορθώσει το βέτο. Ο κ. Χριστοδουλίδης παρέπεμψε εκ νέου σε δηλώσεις του Προέδρου για τη Λευκορωσία. «Όποιος θεωρεί ότι ήταν προσωπική θέση του κ. Χριστοδουλίδη, δεν ξέρει πώς δουλεύει η ΕΕ», τόνισε.

 

 

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών