Βγήκαν μπροστά Κασουλίδης-Στεφάνου λίγο πριν την καρό σημαία του προεκλογικού

Με δηλώσεις σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, βγήκαν λίγο πριν να πέσει η αυλαία του προεκλογικού, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψηφίους που στηρίζουν τα κόμματα τους, τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αντίστοιχα.   

Ο Ιωάννης Κασοουλίδης καλεί τους πολίτες, «να συστρατευτούμε όλοι γύρω από την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου γιατί στο πηδάλιο αυτού του τόπου χρειαζόμαστε πρόσωπα ικανά να μας οδηγήσουν στην επόμενη πενταετία που τα πράγματα είναι δύσκολα και για το  κυπριακό και για την οικονομία». Από την πλευρά του ο Στέφανος Στεφάνου, αφού σημειώνει πως, η ώρα της απόφασης έχει φτάσει, υποδεικνύει πως, «η αλλαγή είναι υπόθεση όλων μας αλλά και ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Την ερχόμενη Κυριακή όλοι και όλες γινόμαστε πρωταγωνιστές της αλλαγής, γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε τη νέα αρχή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο λαός μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σύνθημα Αναστασιάδη, η σκληρή δουλειά και το μεγάλο στοίχημα του ΔΗΣΥ

Ξεκινώντας από τον Ιωάννη Κασουλίδη, σημειώνει πως, «τις τελευταίες μέρες παρατηρώ με συγκίνηση το ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας, οπαδοί ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού επιστρέφουν στο πολιτικό τους σπίτι».

Και προσθετει πως, «αναγνωρίζουν το διακύβευμα αυτών των εκλογών με την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου και πράττουν το καθήκον τους. Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι η προσωποποίηση κανενός. Ούτε του Αβέρωφ Νεοφύτου, ούτε του Νίκου Αναστασιάδη, ούτε του Ιωάννη Κασουλίδη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ο υπέροχος κόσμος του που δημιούργησε ιστορία σ’ αυτό τον τόπο με τους αγώνες του και τις επιτυχίες του. Υπόδειγμα στην κυβέρνηση, υπόδειγμα στην αντιπολίτευση». 

Τώρα, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, «έχουμε υποχρέωση αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δημοκρατικός Συναγερμός να το ακολουθήσουμε σαν ιστορική παρακαταθήκη με βάση τις αρχές μας, με βάση τις αξίες μας, με βάση τα ιδανικά μας. Η ιδρυτική διακήρυξη αρχών του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι επίκαιρη ακόμα και σήμερα. Από τη μια ιδρυθήκαμε για να συμβάλουμε στην προσπάθεια επανένωσης του τόπου μας και επίλυσης του κυπριακού και από την άλλη να δημιουργήσουμε συνθήκες καταλαμβάνοντας των πέρα του ΑΚΕΛ πολιτικών χώρων, για μια ελεύθερη και δυνατή οικονομία η οποία θα μας επιτρέπει και την απαραίτητη κοινωνική πολιτική. Εδώ χρειαζόμαστε στο πηδάλιο ικανό ηγέτη να κυβερνήσει».

Αντιλαμβάνομαι, αναφέρει, «ότι κάποιοι από εμάς καλοπροαίρετα έκαναν και δεύτερες σκέψεις σ’ αυτό τον προεκλογικό αγώνα. Όμως αυτές τις μέρες εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον της πατρίδας μας, το συμφέρον της χώρας μας. Και επομένως νιώθω ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει μια ζεστή αγκαλιά να προσφέρει σε όσο κόσμο νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει στο πολιτικό του σπίτι».

«Να συστρατευτούμε όλοι γύρω από την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου γιατί στο πηδάλιο αυτού του τόπου χρειαζόμαστε πρόσωπα ικανά να μας οδηγήσουν στην επόμενη πενταετία που τα πράγματα είναι δύσκολα και για το  κυπριακό και για την οικονομία», καταλήγει ο κ. Κασουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα τελευταία δεδομένα, η συντήρηση του θρίλερ και η μεγάλη μάχη της εβδομάδας

Στεφάνου:Την Κυριακή γινόμαστε πρωταγωνιστές της αλλαγής

Στο δικό του μήνυμα ο Στέφανος Στεφάνου, αναφέρει πως, «σε μερικά 24ωρα τον λόγο θα πάρουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Μόνο οι πολίτες έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά και να προσδώσουν περιεχόμενο στον θυμό και την απογοήτευση για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.Για τα φαινόμενα θεσμικής διαφθοράς.Για όλα όσα υποθηκεύουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Γι’ αυτά που οδηγούν την πατρίδα μας σε ανυποληψία».

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το κλειστό σύστημα συμφερόντων που για δέκα χρόνια κυβερνά, επιδιώκει να γαντζωθεί στην εξουσία. Μόνο έτσι άλλωστε, θα μείνουν ατιμώρητα τα μεγάλα σκάνδαλα και τα οικονομικά εγκλήματα που βαραίνουν τους κυβερνώντες. Οι δύο υποψήφιοι του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνουν υπερήφανοι συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Απέναντι τους», υποδεικνύει, «υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να πετύχει την προοδευτική αλλαγή. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο και ενώπιον όλων μας: Νίκος Αναστασιάδης ή Ανδρέας Μαυρογιάννης».

Και συνεχίζει: «Όλους αυτούς τους μήνες, οι πολίτες της Κύπρου αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη έναν άνθρωπο αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας και εντιμότητας. Υπόδειγμα ήθους. Όπως ακριβώς θέλουμε να είναι ο ηγέτης της χώρας μας. Ηγέτης που θα κάνει περήφανους όλους μας. Ηγέτης που είναι καθαρός και χωρίς καμία διαπλοκή, ώστε να μπορεί να συγκρουστεί με τη διαφθορά σε κάθε επίπεδο».

«Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά της Κύπρου στηρίζουμε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη γιατί μαζί του συναντιόμαστε στην ανάγκη με αποφασιστικότητα να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη λύση του Κυπριακού.Η μακρά διαδρομή του, όπου υπηρέτησε τον τόπο μας με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο. Ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να οδηγηθούμε επιτέλους στην απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου μας».

«Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη συναντιόμαστε στο πρόγραμμα διακυβέρνησης που παρουσίασε στον λαό. Πρόγραμμα κοινωνικό, προοδευτικό και οικολογικό. Με μέτρα που αγκαλιάζουν τους εργαζόμενους, τα νέα ζευγάρια, τη μεσαία τάξη. Πρόγραμμα με μεγάλες προοδευτικές τομές στην παιδεία, την υγεία, τη στέγαση, τη χρηστή διοίκηση, τα δικαιώματα των πολιτών, τον πολιτισμό», αναφέρει ο κ. Μαυρογιάννης.

«Η ώρα της απόφασης έχει φτάσει. Η αλλαγή είναι υπόθεση όλων μας αλλά και ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Την ερχόμενη Κυριακή όλοι και όλες γινόμαστε πρωταγωνιστές της αλλαγής, γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε τη νέα αρχή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο λαός μας. Την Κυριακή ας μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Ψηφίζουμε για την αλλαγή. Ψηφίζουμε Ανδρέα Μαυρογιάννη», καταλήγει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας