BINTEO: «Δεν έγινα υποψήφιος για να κερδίσω τις εκλογές, δεν είμαι τρελός»

Μπορεί να είναι άγνωστος στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, ωστόσο, μέσα σε μερικές ημέρες πριν από τις Προεδρικός Εκλογές, ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα γνωστός και... λατρευτός από τον κόσμο, αφού με τις απόψεις του και τις χιουμοριστικές του ατάκες, κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα των ψηφοφόρων. Μάλιστα, ο ίδιος αφού γνωστοποίησε και τις πολιτικές του απόψεις, όπως και το σατιρικό μανιφέστο, αισθάνεται πιο περήφανος από ποτέ για την αποδοχή που εκλαμβάνει από την κυπριακή κοινωνία. 

Την ίδια ώρα που επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των μνηστήρων για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρόνικος Ζερβίδης, με μια μπανάνα στο χέρι, αποκαλύπτεται σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξής του στον REPORTER, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν κατέρχεται ως υποψήφιος για να κερδίσει, αφού δεν είναι τρελός, ενώ την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι και τελευταίος να έρθει ανάμεσα στους ανθυποψηφίους του, λιγάκι θα ντραπεί. 

Όπως ανάφερε αρχικά ο κ. Ζερβίδης, «είμαι υποψήφιος από θυμό, είμαι υποψήφιος γιατί βαρέθηκα όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Κύπρο. Μπορώ να σας δείξω κάτι; Αυτή είναι η μπανάνα μου και έχω τον λόγο μου που την έχω μαζί μου, γιατί ορισμένα πράγματα που γίνονται στην Κύπρο, δείχνουν ότι είμαστε μια μπανανία. Δεν εννοώ τους πολίτες, τις εταιρείες και τα χωριά μας. Είναι το ίδιο το σύστημα. Γι’ αυτό είμαι υποψήφιος. Για να τα φτιάξω όλα αυτά. Μπορώ πολύ γρήγορα να φτιάξω την Κύπρο και γι’ αυτό έγραψα ένα μανιφέστο 77 σελίδες. Είμαι ο μόνος στον κόσμο υποψήφιος, που έγραψα ένα σοβαρό μανιφέστο, για να μάθουν και οι πολίτες τους στόχους μου. Έκανα και ένα σατιρικό μανιφέστο γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ψηφίσουν και μόλις ακούσουν τη λέξη πολιτική γυρίζουν από την άλλη».

Ερωτηθείς για την οικογένειά του, ο υποψήφιος Πρόεδρος απάντησε ότι έχει τέσσερα παιδιά, ενώ «η γυναίκα μου είναι από την Ιρλανδία και έχει άλλα δυο. Επίσης, έχω τρία εγγόνια, σε διάφορες χώρες. Τα παιδιά μου χάρηκαν με την υποψηφιότητά μου. Είναι παράξενο να έχεις ένα πατέρα που λέει μια μέρα ότι θα προσπαθήσει να γίνει Πρόεδρος».

Δείτε τη συνέντευξη:

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και πώς θα τα επιλύσετε;

«Τα τρία πιο μεγάλα προβλήματα είναι η οικονομία μας, το κυπριακό και όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται στα 32 θέματα που έγραψα. Έχω πείρα πώς να πουλάω και οι πελάτες μου είναι από τις πιο μεγάλες εταιρείες στον κόσμο σε πολλές χώρες. Θα πάρω όλη αυτή την πείρα και θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος που θα σηκώσω τα μανίκια μου και θα τους τηλεφωνήσω. Θέλω να μιλήσω στον Έλον Μασκ και να τον καλέσω στην Κύπρο που αγαπώ. Είμαστε κέντρο για την Αφρική, για Ισραήλ, για Νότια Ευρώπη. Πρέπει να ανοίξουν γραφεία εδώ και τους ξέρω πολύ καλά εγώ».

Με τι αριθμό ψήφων θα είστε ικανοποιημένος;

«Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να κάνω ένα στοίχημα για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Εγώ δεν έγινα υποψήφιος για να κερδίσω, δεν είμαι τρελός. Αν γίνει θαύμα από τον Θεό, οποιοσδήποτε μπορεί να βγει πρόεδρος. Το έκανα για εμάς. Πριν 50 ημέρες κανένας δεν με ήξερε, μόνο κάποιοι επιχειρηματίες. Σε 50 μέρες, είμαι το πρώτο όνομα στο Google, τα βίντεο μου τα είδαν χιλιάδες, όπως και χιλιάδες άκουσαν τη μουσική μου. Το έκανα για να διαβάσει ο κόσμος τι έγραψα σε 77 σελίδες».

Κάποιοι πίστεψαν ότι δίνεται 500 ευρώ για τα εσσώρουχά σας, τελικά τι ισχύει; 

«Έγραψα το σατιρικό μανιφέστο και ορισμένοι το πίστεψαν ότι ξόδεψα χιλιάδες για τα μαλλιά μου και διάφορες άλλες διαφημίσεις. Δεν το κάνα για να γελάσει ο κόσμος, το έκανα για να σκεφτούν από που προέρχονται τα λεφτά γι αυτούς που είναι υποψήφιοι. Έδειξα ότι αν γίνω πρόεδρος, δεν παίρνω φακελάκια από αυτούς που θέλουν να γίνουν Υπουργοί. Ένας πρόεδρος πρέπει να έχει σοφία, χιούμορ, να είναι έξυπνος και να έχει όμορφα μαλλιά».

Ποιο είναι το προσόν σας που δεν έχουν οι αντίπαλοί σας;

«Παίρνω ευθύνη. Κανείς δεν είπε από τις υποσχέσεις του, τι και πώς θα τις κάνει. Εγώ είπα το πώς, πού και γιατί. Επίσης, είμαι αλλιώτικος από τους άλλους, στο ότι όχι μόνο παίρνω ευθύνη, είπα ότι αν αυτοί οι Νόμοι που έγραψα γίνουν, τότε θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Και να βγω τελευταίος, λιγάκι θα ντραπώ. Το κάνω για εμάς, το κάνω για τον τόπο που αγαπώ, για τις ιδέες μου. Ακόμη και 10% των ιδεών μου γίνουν πραγματικότητα, τότε θα έχουμε ένα καλύτερο τόπο».

Εάν αύριο αναλαμβάνατε Πρόεδρος, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

«Το πρώτο πράγμα, που θα έκανα είναι μια προσευχή (γέλια). Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έκανα είναι να βοηθούσα τους συνταξιούχους. Γιατί οι βουλευτές στην Κύπρο παίρνουν τεράστια σύνταξη; Επίσης, κρυώνουμε αυτό τον καιρό και έχουμε συνταξιούχους ή που θα πεινάσουν ή θα κρυώσουν. Δεν ντρέπονται οι βουλευτές; Και επίσης, το άλλο πράγμα που θα κάνω, είναι να βάλω σε ένα πίνακα το πρόγραμμά μου και θα γράφω ποιος θα κάνει τι και πότε και θα το βάλω στο διαδίκτυο για να το βλέπει όλος ο κόσμος;

Έχετε πει ότι έχετε λύση για όλα τα προβλήματα, έχετε λύση και για το κυπριακό;

«Έχω ριζοσπαστική λύση για το κυπριακό και κανένας δεν τόλμησε να το πει και ‘γω τόλμησα. Αν οι Τούρκοι θέλουν να μας μιλήσουν ως άνθρωποι και θέλουν νομικό διαζύγιο ή ότι άλλο θέλουν, θα τους δώσω ένα κομμάτι χαρτί και να μου πουν τι θέλουν. Έμαθα να ακούω στη ζωή μου. Τώρα αν οι Τούρκοι λένε τρέλες, τότε θα πιούμε το καφεδάκι  μας και μετά από πέντε λεπτά θα φύγω».

Έχετε αποφασίσει τι θα πράξετε αν δεν βγείτε πρόεδρος;

«Θέλω να ανοίξω δικό μου πολιτικό κόμμα που θα είναι παράξενο. Αυτό που θέλω πιο πολύ από όλα, είναι να βοηθήσω τη χώρα μου. Μπορεί να μιλάω λίγο παράξενα γιατί έμεινα στην Αμερική για πολλά χρόνια, όμως κάνω αυτή την προσπάθεια για την Κύπρο μου και όποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος και θέλει τη βοήθειά μου θα τη δώσω. Δεν πειράζει από ποιο κόμμα είναι. Το θέμα είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχουμε τόσους καλούς εδώ στην Κύπρο, αλλά δεν παίζουμε δυστυχώς, ως ομάδα».

Το μήνυμα σας στον λαό

«Τι γλυκό πράγμα είναι η Δημοκρατία, αν οι πολίτες το θέλουν, μπορούν να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Είναι προνόμιο να ψηφίζεις και γι’ αυτό εκείνοι που γυρίζουν την πλάτη, η συμβουλή μου είναι να πάνε να ψηφίσουν και όχι για μένα, όμως παρά να μην ψηφίσουν, ας ψηφίσουν για κάποιον. Ας σκεφτούν πόσοι πήγαν φυλακή και πόσους σκότωσαν, γιατί ήθελαν να ψηφίσουν;». 

Δείτε τα παραλειπόμενα της συνέντευξης:

 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ