Ν. Χριστοδουλίδης: Θα αγωνιστούμε για μια Κύπρο που θα διεκδικήσει περισσότερα

Θα αγωνιστούμε για μια Κύπρο που θα διεκδικήσει περισσότερα, θα ανεχτεί λιγότερα, μια πατρίδα που θα στέκεται περήφανη, είπε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως στόχος είναι η Κύπρος να είναι ένας ισχυρός εταίρος στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ και να κάνουμε πράξη την αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος.

Σε χαιρετισμό του στην τελική επαρχιακή συγκέντρωση της Λάρνακας ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη και εξέφρασε «ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες στους αξιωματούχους των κομμάτων, που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου, προσωπικότητες από όλη τη πολιτική ζωή της χώρας, στη νέα γενιά που δείχνουν δυναμικά την παρουσία τους και στον απίστευτο κυπριακό λαό που είναι η δύναμη αυτής της προσπάθειας».

Απόψε, συνέχισε, «είμαι πιο έτοιμος από ποτέ, σαφώς σοφότερος και πλησιάζοντας στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, έντιμα και ειλικρινά, δηλώνω ότι είμαι πανέτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση του τόπου, να ηγηθώ μιας ισχυρής ομάδας που θα φέρει ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του κυπριακού λαού, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, χωρίς να έχει σημασία η όποια πολιτική ή κοινωνική καταγωγή μας». 

Η «σοφότερη απόφασή» του, είπε ο υποψήφιος για την ΠτΔ, «ήταν ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων με τον κόσμο, η περιοδεία μου στην ελεύθερη Κύπρο, στην Καρπασία και στα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά μας. Μέσα από αυτή τη πορεία έχω κερδίσει τις έγνοιες, τους προβληματισμούς, τις προσδοκίες για μια καλύτερη πατρίδα, ένα καλύτερο αύριο, ένα μέλλον με ορίζοντα, ελπίδα και με πραγματική προοπτική για όλους και όχι για τους λίγους και για τους φίλους μας».

Αφού είπε ότι «η νίκη είναι δική μας και του κυπριακού λαού», ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι με τους συνεργάτες του τόλμησε «ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει πυρήνα, όλο τον κόσμο, την κοινωνία των πολιτών, τον κάθε συμπολίτη μας, που έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο και την πρόοδο του. Απόψε στη Λάρνακα είμαστε η μεγάλη δύναμη ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδα» είπε, προσθέτοντας ότι «σε 12 μέρες θα είμαστε και η δύναμη νίκης των προεδρικών εκλογών». 

Θα αγωνιστούμε, συνέχισε, «για μια Κύπρο που θα διεκδικήσει περισσότερα, θα ανεχτεί λιγότερα, μια πατρίδα που θα στέκεται περήφανη. Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια κοινωνία που θα είναι συμπεριληπτική και με ενσυναίσθηση, δεν θα αφήνει κανένα πίσω, θα πετύχουμε μια οικονομία που θα αναπτύσσεται με εξωστρέφεια, θα είναι ανθεκτική στις εξωτερικές κρίσεις, ανταγωνιστική και θα αξιοποιεί τους παραδοσιακούς τομείς όπως του τουρισμού και των υπηρεσιών και διευρύνοντας την παραγωγική βάση της οικονομίας».

Ανέφερε ακόμα ότι «θα αγωνιστούμε για ένα κράτος ευέλικτο, αποτελεσματικό, φιλικό προς τον κάθε πολίτη για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, μια πατρίδα που θα μεριμνήσει ώστε να μην αποτελεί πλέον ελκυστικό προορισμό για τους παράτυπους μετανάστες. Ένα κράτος που θα στηρίζει τον αγρότη, τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και θα αναγεννήσει τον πρωτογενή τομέα στην Κύπρο, που θα είναι έμπρακτα στο πλευρό των νέων οικογενειών, που θα δίνει αξιοπρεπείς συντάξεις και θα στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

Απόψε, είπε, «σας ζητώ ένα μεγάλο ναι, μια ισχυρή λαϊκή εντολή για τις 5 Φεβρουαρίου με μοναδικό στόχο να φέρουμε ελπίδα και προοπτική στον λαό μας, στη νέα γενιά του τόπου που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας. Το πρόγραμμά μας δεν αποτελείται από γενικόλογες μεγαλοστομίες, δεν επικαλείται μαγικά ραβδιά, δεν θα παρουσιάσω τον εαυτό μου ως μεσσία» είπε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμά του «αποτυπώνει ποιοτική αναβάθμιση υγείας, εκσυγχρονισμό της παιδείας, προαγωγή του πολιτισμού, ισότητα, μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό, το δημογραφικό και στο στεγαστικό». 

Στις προτάσεις μας, συνέχισε, «η Κύπρος θα είναι ένας ισχυρός εταίρος στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ και είναι καιρός -  και εμείς θα το κάνουμε πράξη, αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας έχοντας σε εκκρεμότητα στο Κυπριακό, με την Κύπρο να είναι ντε φάκτο διαιρεμένη και τους πρόσφυγές μας να στερούνται των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα να πάνε πίσω στα σπίτια τους οι πρόσφυγές μας, για το δικαίωμα μιας ενιαίας πατρίδας».

Είναι καιρός, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, «όλοι να εργαστούμε προς τον κοινό στόχο για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας, έχοντας συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην επίλυση του Κυπριακού, δημιουργώντας εκείνα τα δεδομένα που δύνανται να οδηγήσουν σε μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση πραγμάτων και φυσικά την πολυπόθητη επανένωση της πατρίδας μας».

Ανέφερε ότι έχει «τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις σχέσεις και το ξεκάθαρο όραμα να δω την πατρίδα μου ελεύθερη και επανενωμένη. Με το χέρι στην καρδιά ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν πρόκειται υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν», είπε και πρόσθεσε πως «η ψήφος των πολιτών δεν εξαγοράζεται με πρόχειρες προεκλογικές υποσχέσεις, δεν παίζουμε με τη νοημοσύνη του κυπριακού λαού, με την οικονομία και δεν πρέπει να βιώνουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στη μιζέρια και οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή».

Σημειώνεται ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ