Επίθεση Μαυρογιάννη σε Αβέρωφ-«Ο γκουρού της οικονομίας μεταμορφώθηκε σε Τρας»

Με την τέως πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας, παρομοιάζει τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με αφορμή τη φορολογική μεταρρύθμιση του κ. Νεοφύτου.

Κατηγορεί τον κ. Νεοφύτου για προώθηση μιας επιπόλαιης πρότασης, η οποία αποτελεί βόμβα για τα δημόσια ταμεία και την χαρακτηρίζει "λαϊκισμό χειρίστου είδους και ψηφοθυρία που μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει στην ήδη πληγωμένη -από τα δικά τους σκάνδαλα- αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας".

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κος Μαυρογιάννης, «ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ αυτοπαρουσιάζεται ως ο γκουρού σε θέματα οικονομίας και ως ο μόνος που μπορεί να κουμαντάρει τα δημόσια οικονομικά, ξαφνικά εύκολα μεταμορφώνεται σε Λιζ Τρας. Την τέως πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, που με τις φορολογικές της αλχημείες, κατακρέμνησε το αξιόχρεο της χώρας της και η ίδια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση».

Σημειώνει πως «δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο κ. Νεοφύτου πιστός υπηρέτης των λίγων και εχόντων, προτείνει μία φορολογική μεταρρύθμιση που χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια σε υψηλόμισθους, ευνοώντας τα ψηλά εισοδηματικά στρώματα δυσανάλογα με τη μικρομεσαία τάξη, κάτι που στην ουσία αναιρεί την προοδευτική φιλοσοφία του φορολογικού μας συστήματος».

Όπως είπε ο κος Μαυρογιάννης, «πρόκειται για μία επιπόλαιη πρόταση, που συντάχθηκε εκ του προχείρου και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια των δημόσιων ταμείων, καθώς η εξήγηση που δίνουν για την κάλυψη της τρύπας εκατομμυρίων που θα δημιουργηθεί, δεν αντισταθμίζει την απώλεια. Μία μεταρρύθμιση που αγνοήθηκε για 10 χρόνια και επανήλθε σκόπιμα προεκλογικά. Μία πρόταση που δεν θα υλοποιηθεί γιατί σκοπό έχει να υφαρπάξει ψήφους. Πρόκειται για λαϊκισμό χειρίστου είδους και ψηφοθυρία που μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει στην ήδη πληγωμένη -από τα δικά τους σκάνδαλα- αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας»

«Ο ίδιος ο ΥπΟικ κ. Πετρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωνε πως μία φορολογική μεταρρύθμιση εν μέσω πληθωρισμού και διεθνούς αβεβαιότητας θα ήταν μεγάλη ανευθυνότητα. Τώρα τι άλλαξε και επιλέγουν την ανευθυνότητα και τον εμπαιγμό των πολιτών Εμείς δηλώνουμε εγγυητές της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας. Δεν πρόκεται να μπούμε σε ανατολίτικα παζάρια, ούτε να μοιράσουμε προκλογικές επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Με συνέπεια, μεθοδικότητα και τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες, σε διαφανή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συντάξουμε μία ισορροπημένη φορολογική μεταρρύθμιση. Μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση που πρέπει να λαμβάνει υπόψη την Αρχή της πράσινης φορολογίας, διατηρώντας τη δημοσιονομική πειθαρχεία, γεγονός που απαιτεί μία νέα ισορροπία», ανέφερε επιπρόσθετα.

«Μια προοδευτική φορολογική πολιτική που να γεφυρώνει κοινωνικές ανισότητες, να ανταμείβει την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και να αποθαρρύνει όσους με τις δραστηριότητές τους προκαλούν κόστος και αυξάνουν το συλλογικό ρίσκο για τη χώρα. Το ψέμα και η εξαπάτηση κυβερνούν 10 χρόνια! Φτάνει πια!», καταλήγει ο κος Μαυρογιάννης.

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ