Διερεύνηση των καταγγελιών των Κυνηγών κατά Αβέρωφ από τις Αρχές ζητά το ΔΗΚΟ

Θέση στην αντιπαράθεση μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του κινήματος των Κυνηγών πήρε εκ νέου το ΔΗΚΟ, κάνοντας λόγο για «μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», ζητώντας παράλληλα ξεκάθαρες απαντήσεις.    

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το κίνημα Ενεργοί Πολίτες-Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί επανήλθε με νέες σοβαρότατες καταγγελίες κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου, για την φερόμενη υπόσχεση του να δώσει η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ στο Κίνημα κρατική χορηγία, νοούμενου ότι το κίνημα θα τον υποστήριζε στις προεδρικές εκλογές.

«Η νέα ανακοίνωση του Κινήματος ημερ. 16/1/2023, εγείρει σοβαρότατα ζητήματα πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας, καθώς ο ισχυρισμός των κυνηγών είναι ότι αυτές οι υποσχέσεις έγιναν στην παρουσία υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου», τόνισε το ΔΗΚΟ. Πρόσθεσε πως, εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε:

(α)       ο Αβέρωφ Νεοφύτου φέρεται, χωρίς καμία αρμοδιότητα, να έχει υποσχεθεί τη διάθεση δημοσίου χρήματος, για την εξυπηρέτηση των δικών του προεκλογικών αναγκών.

(β)       υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να εμπλέκεται στην προσπάθεια δωροδοκίας των Κυνηγών, για να τους πείσει να στηρίξουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι εγείρεται μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας το οποίο πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, επιβάλλεται επιπρόσθετα η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς υπεκφυγές, στα πιο κάτω ερωτήματα:

  • Υποσχέθηκε δημόσιο χρήμα με τον όρο ότι οι Κυνηγοί θα στήριζαν την υποψηφιότητα του;  Ναι ή όχι;
  • Έγινε η συνάντηση με τον υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο για αυτό τον σκοπό; Ναι ή όχι;

Ζητά εξηγήσεις η ΕΔΕΚ

Σύντομη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΔΕΚ, επισημαίνοντας ότι «οι Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών έδωσαν στη δημοσιότητα πολύ συγκεκριμένες διευκρινήσεις και στοιχεία γύρω από τις καταγγελίες για ενδεχόμενη παρέμβαση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για εξασφάλιση κρατικής χορηγίας στο κίνημα με αντάλλαγμα την στήριξη της υποψηφιότητάς του». «Οι καταγγελίες του Κινήματος είναι πάρα πολύ σοβαρές. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου οφείλει να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις», τόνισε.

Σημειώνεται ότι, όταν την περασμένη εβδομάδα ο ΔΗΣΥ απάντησε στους Κυνηγούς, ενέπλεξε στη συζήτηση και τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, κάνοντας λόγο για «οργανωμένη επίθεση λάσπης προκειμένου να αποφεύγουν να απαντήσουν, τόσο αυτά όσο και ο ίδιος ο υποψήφιος, τι θα κάνουν με τα χρήματα που δόθηκαν για τις Προεδρικές Εκλογές, από πού χρηματοδοτείται η εκστρατεία του κ. Χριστοδουλίδη και τι θα κάνουν με τα χρήματα που έπρεπε να επιστρέψουν μετά τις Εκλογές του 2021.

Η θέση των Κυνηγών

Υπενθυμίζεται ότι, στη νέα ανακοίνωση των Κυνηγών, ζητείται, μεταξύ άλλων, από τον Αβέρωφ Νεοφύτου να επιβεβαιώσει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ζήτησε συνάντηση με τον δικό τους πρόεδρο σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, στην παρουσία τρίτου, υψηλόβαθμου στελέχους της Κυβέρνησης που διατηρούσε επικοινωνία με τον πρόεδρό τους εκπροσωπώντας τον κ. Νεοφύτου. «Στην παρουσία σας όπως πάντα επανειλημμένα το «τρίτο πρόσωπο» ζήτησε ή δεν ζήτησε χειραψία με τον Πρόεδρο μας με την υπόσχεση όπως κατέλθουμε αυτόνομα εφόσον μέρος της κρατικής χορηγίας έχει κανονιστεί από πλευράς σας;», αναφέρουν περαιτέρω.

Επίσης θέτουν το ερώτημα αν, στο τέλος  της συνάντησης, ανέφερε ή όχι ότι σε περίπτωση εκλογής του θα προχωρούσε κανονικά στην υλοποίηση της Νομοθεσίας εφόσον ήταν ξεκάθαρη και αδίκως στερήθηκαν τη χορηγία, αν και εφόσον κατέλθουν αυτόνομα; «Παρακαλούμε το επιτελείο του κ. Νεοφύτου και τον ίδιο όπως αυτή τη φορά απαντήσει σε εμάς και όχι στα υπόλοιπα κόμματα  που υποστηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη και το επιτελείο του, ευθαρσώς, χωρίς υπεκφυγές, με τη γλώσσα την οποία εμείς ξέρουμε πολύ καλά, αυτής της αλήθειας με τα όσα έχουν διαδραματιστεί πραγματικά», κατέληξαν οι Κυνηγοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς