ΠτΔ: Δεν έμεινε υποχώρηση που να μην έκανε ο Αβέρωφ-Παρασύρθηκε ο Χριστοδουλίδης

Νέα παρέμβαση στο προεκλογικό, δινοντας απαντήσεις για το παρασκήνιο που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη και της δικής του προσπάθειας για να μην διασπαστεί ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού, έδωσε ενώπιον συναγερμεικού ακροατηρίου, σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καϊμακλή την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.   

Στο βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει μεταξύ άλλων στους παρευρισκόμενους πως, οι φιλοδοξίες είναι αυτές που παρέσυραν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, «έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε σήμερα», είπε, «διλήμματα». 

Και μάλιστα προχώρησε σε name and shame κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, για τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση που είχαν οι τρεις. «Να πω ως προσωπικός μάρτυρας, δεν έμεινε υποχώρηση που ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έκανε, όταν εκάλεσα και τους δύο προκειμένου να εξευρεθεί ο τρόπος να πορευθούμε ενωμένοι. Λυπούμαι να πω ότι εκείνος που απέρριψε ακόμα και μια δήλωση αξιοπρεπέστατη που θα διευκόλυνε και τον Αβέρωφ στους χειρισμούς, δεν ήταν άλλος από τον στενό μου συνεργάτη Νίκο Χριστοδουλίδη». 

«Λυπούμαι αλλά δεν μπορεί να αποκρύβεται η αλήθεια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αισιοδοξία, προσήλωση και αύξηση συσπείρωσης τρέχει ο ΔΗΣΥ τα τελευταία μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλο απόσπασμα που κυκλοφόρησε από τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο δίλημμα των επικείμενων εκλογών, βάζοντας από τη μια των Αβέρωφ Νεοφύτου και από την άλλη τους άλλους δύο βασικούς υποψηφίους, ενώ εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, δήλωσε πως, για τίποτα και για κανένα, δεν πρόκειται να προδώσει το κόμμα, στο οποίο υπήρξε συνιδρυτής.

«Αυτή την ώρα», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, «το δίλημμα, είναι αν θέλουμε συνέχιση της σταθερότητας και της προκοπής που παρουσιάσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια ή θέλουμε ένα πειραματισμό από τη μια επαναφέροντας το ΑΚΕΛ που με τις σημερινές εύστοχες παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών ανέδειξε που μας οδήγησε η παροχολογία του Χριστόφια με αποτέλεσμα την χρεωκοπία του κράτους ή το άλλο συνονθύλευμα, και μιλώ ευθέως γιατί υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να λεν ότι ο Αναστασιάδης παίζει σε δύο ταμπλό. Δεν έχω ταμπλό ως ιστορικός στέλεχος αυτής της παράταξης. Ένα είναι το ταμπλό, το κόμμα μου. Το κόμμα που υπήρξα συνιδρυτής και δεν θα το προδώσω με τίποτα ή χάριν οποιουδήποτε. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι υπήρξαν μέλη του Συναγερμού αλλά επαναλαμβάνουν την ιστορία του 2003».

Μάλιστα, απαντώντας εμμέσως σε όσους εντόπιζαν μια προσπάθεια να τηρήσει αποστάσεις από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέδειξε στους παρευρισκόμενους, πως τίποτα από τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια δεν θα γίνονταν, αν έλειπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ένα: Αν πέτυχαμε αυτήν την δεκαετία τα όσα πέτυχαμε, δεν είναι μόνο γιατί είχαμε οράματα, σχεδιασμούς ή προτάσεις οι οποίες εγίνοντο αποδεκτές από την κοινωνία αλλά όχι από την βουλή. Δεν θα κατορθώναμε να έχουμε την προκοπή που έχουμε σήμερα, αν δεν υπήρχε η ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και αν έλειπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζουν Χριστοδουλίδη με κοινή δήλωση, βουλευτές ΔΗΣΥ και υπουργοί πλην Καδή

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική