Επιτίθενται σε Αβέρωφ, δηλώνουν δικαιωμένοι που δεν επέλεξαν κανένα υποψήφιο οι Οικολόγοι

Τα σχόλια τους για το debate των υποψηφίων Προέδρων, σε σχέση και με το θέμα που δημιουργήθηκε για την κρατική χορηγία προς τα κόμματα, εκφράζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οικολόγοι, οι οποίοι μάλιστα υπογραμμίζουν πως η απόφαση τους να μην στηρίξουν κανέναν υποψήφιο, δικαιώθηκε από την εικόνα που εξέπεμψαν οι επτά υποψήφιοι.

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επιθυμούμε όπως ξεκαθαρίσουμε τις αιχμές που άφησαν υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο χθεσινοβραδινό debate αναφορικά με την Κρατική Χορηγία. Αιχμές που αφέθηκαν, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά από ΔΗΣΥ κι ΕΔΕΚ μετασεισμοί και στους Οικολόγους για Προεδρικές

Και προσθέτουν: «Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όπως και όλα τα εν τη Βουλή κόμματα δεν έχουν τύχει ειδικής κρατικής χορηγίας για τις προεδρικές εκλογές.  Τονίζουμε πως δεν λαμβάνουμε ξεχωριστό ποσό για τις Προεδρικές Εκλογές, καθώς τα έξοδα των διάφορων εκλογών (βουλευτικές, δημοτικές, προεδρικές) ενσωματώνονται στην Κρατική Χορηγία, μετά από απόφαση της Βουλής το 2021. Στην πράξη αυτό συνέβαινε από το 2018 με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «όπως διευκρίνισε και ο Γενικός Ελεγκτής κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης με δύο δημόσιες παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του χθεσινού debate, δεν προκύπτει θέμα διασπάθισης δημόσιου χρήματος ή επιστροφής οποιουδήποτε ποσού, γιατί η κρατική χορηγία στα πολιτικά κόμματα δεν ξεχωρίζει σε εκλογική και τακτική, όπως διατείνονται κάποιοι προεδρικοί υποψήφιοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευκρινίζει για χορηγία το ΔΗΚΟ-«Ούτε λάβαμε από το κράτος, ούτε δώσαμε στον Χριστοδουλίδη»

«Το γεγονός ότι στο ψεσινό debate ήταν παρόν πολιτικοί αρχηγοί που συμμετείχαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων αλλά το απέκρυψαν, παίζοντας με τα αισθήματα των πολιτών, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη του λαϊκισμού και της δημαγωγίας τους. Επίσης τονίζουμε πως η Κρατική Χορηγία, είναι η μόνη πηγή εισοδήματος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που είναι ιδιοκτήτες εταιρειών ή/και λαμβάνουν παχυλές εισφορές από άτομα που αιτούνταν χρυσά διαβατήρια», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι.

«Η χθεσινοβραδινή προσπάθεια υποψηφίων να πλήξουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, απλά παρουσιάζει τις σκοπιμότητες ή/και την άγνοια τους.Είναι λυπηρό άτομα τα οποία επιθυμούν να κυβερνήσουν τον τόπο μας να προσπαθούν, παραπληροφορώντας τους πολίτες, με λαϊκισμό και δημαγωγία να στρέψουν τους πολίτες εναντίον του μοναδικού πολιτικού χώρου που δεν έχει σχέση με εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.Η χθεσινή εικόνα - που κατά γενική ομολογία ήταν απογοητευτική - έρχεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την απόφαση μας για τις προεδρικές εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι κομματικές χορηγίες για εκλογές, τα νέα κόμματα και τα προσωπικά αφηγήματα

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία