Μπαράζ Συναγερμικών ανακοινώσεων με τον Χριστοδουλίδη στο επίκεντρο

Δεν λένε να κοπάσουν οι Συναγερμικές επιθέσεις στον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς, μετά την τοποθέτηση του υποψηφίου το απόγευμα της Τρίτης, επανήλθε τόσο ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, όσο και η εκπρόσωπος του επιτελείου Νεοφύτου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, κατηγορώντας τον για ότι αποφεύγει να απαντήσει στα όσα τον ρωτούν και του καταλογίζουν.

«Είναι εντυπωσιακό το προσόν του κ. Χριστοδουλίδη να απαντά χωρίς να απαντά, να τοποθετείται χωρίς να παίρνει θέση, να κάνει προεκλογική εκστρατεία χωρίς να μετέχει στο δημόσιο διάλογο. Για άλλη μια φορά μιλά γενικά και αόριστα για τον πολιτικό πολιτισμό», δήλωσε η κ. Κωνσταντίνου-Παναγιώτου.

Αναφερόμενη στην υπόδειξη του Νίκου Χριστοδουλίδη περί πολιτικού πολιτισμού, δήλωσε πως «μέχρι στιγμής ο πολιτικός του πολιτισμός περιλαμβάνει το copy paste της εξαγγελίας του, αντιγραμμένα προγράμματα, ενορχηστρώσεις και σπίλωση δημοσιογράφων μέσω ψεύτικων λογαριασμών, ψεύδη που εξέθεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απόκρυψη του τι συμφώνησε μυστικά με τους κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, Σιζόπουλο και Καρογιάν».

Από την άλλη, υποστήριξε, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε όλη την πολιτική του διαδρομή δεν έχει μάθει ούτε να προσβάλλει, ούτε να λαϊκίζει. Δεν προσποιήθηκε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Δεν κρύβεται και εκφράζεται πάντα με απόψεις, με συνέπεια και επιχειρήματα. «Ο κυπριακός λαός αξίζει πέρα και πάνω από όλα τον σεβασμό και την καθαρότητα», κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Δημητρίου δήλωσε πως «ο κ. Χριστοδουλίδης σπάει επιτέλους τη σιωπή του αλλά για άλλη μια φορά δεν λέει τίποτα».

«Θέτουμε ευθέως το ερώτημα: Συμφωνεί ή διαφωνεί με  τις θέσεις των κόμματων που τον στηρίζουν για τον Αρχηγό Διγενή; Συμφωνεί ή διαφωνεί με τα ψηφίσματα που αναπολούν τις πολιτικές των Αδεσμεύτων; Θα τοποθετηθεί με ευθύτητα έστω και σε ένα ζήτημα;», διερωτήθηκε.

«Για να ενώσει, όχι να διχάσει»

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε εκφύγει από την συνηθισμένη τακτική του να μην απαντά στις επιθέσεις του ΔΗΣΥ, με το επιτελείο του να εκδίδει ανακοίνωση την Τρίτη, στην οποία ανέφερε πως στην πρόταση του υποψηφίου για ενότητα, η απάντηση είναι προσβλητικές αναφορές που δεν περιποιούν τιμή στον πολιτικό μας πολιτισμό και τόνισε ότι δεν θα τους ακολουθήσει και τελικός κριτής θα είναι ο λαός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο Χριστοδουλίδης-«Δεν θα τους ακολουθήσουμε»

«Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διακήρυξε ότι θα διεξάγει ένα προεκλογικό αγώνα αντάξιο του επιπέδου και του πολιτισμού του κυπριακού λαού. Με επιχειρήματα, πολιτικές προτάσεις και θέσεις και σεβασμό στη Δημοκρατία και στους ανθυποψήφιους του. Τηρεί την υπόσχεσή του αυτή μέχρι σήμερα και δεν πρόκειται να την αθετήσει μέχρι το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας», ανέφερε στην ανακοίνωση το επιτελείο του.

«Λυπούμαστε όμως να παρατηρήσουμε ότι στην πρόταση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για μέγιστη δυνατή ενότητα και στην πρόθεσή του εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας να σχηματίσει Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, η απάντηση είναι προσβλητικές αναφορές που δεν περιποιούν τιμή στον πολιτικό μας πολιτισμό», πρόσθεσε.

Όπως υπέδειξε ο κ. Χριστοδουλίδης, «μετά τους καρχαρίες, τα χρυσόψαρα, τους ελέφαντες και τους δούρειους ίππους, τώρα προβαίνουν σε άλλους εξίσου προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι απορίας άξιο που τα ανακάλυψαν όλα αυτά μετά από εννέα χρόνια. Δεν θα τους ακολουθήσουμε».

«Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε πολιτεύεται όπως πάντοτε και ζητά την ψήφο του κυπριακού λαού για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Τελικός κριτής, θα είναι ο κυπριακός λαός, στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη», κατέληξε η ανακοίνωση.

Από τον Γρίβα στις εκποιήσεις

Είχαν προηγηθεί πυρά του Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή το ψήφισμα της Βουλής, καθώς και δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Ευθύμιου Δίπλαρου, στις οποίες κατηγόρησε τα κόμματα που υποστηρίζουν Χριστοδουλίδη ότι συμφωνούν μόνο στο γεγονός πως θέλουν την εξουσία.

Ο πρόεδρος και υποψήφιος του ΔΗΣΥ είχε στρέψει τα βέλη του και προς το ΑΚΕΛ, λέγοντας πως «το ΑΚΕΛ έχει αποφασίσει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της εθνικής συμφιλίωσης και να μας επιστρέψει πολύ πίσω, στις εποχές της διχόνοιας». Τόνισε, παράλληλα, πως «πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ούτε ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ούτε ο αρχηγός της, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ακυρώνονται μέσα από ανιστόρητα, προεκλογικά ψηφίσματα. Ψηφίσματα που ξεθάβουν την καταστροφική πολιτική των Αδεσμεύτων η οποία μας άφησε εντελώς μόνους το 1974 απέναντι στο έγκλημα της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, σέρνονται πίσω από το ΑΚΕΛ».

Πρόσθεσε ότι «οι δε υποψήφιοι, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης, παρακολουθούν αμήχανα. Είναι ξεκάθαρο ότι για τον πρώτο το πάνω χέρι το έχει η κοινοπραξία και για τον δεύτερο το ΑΚΕΛ».  Καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως «είμαστε στο τέλος του 2022 και η χώρα μας αντιμετωπίζει κορυφαίες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις. Οι πολίτες απαιτούν από εμάς εχέγγυα για την επόμενη μέρα και όχι παλαιοκομματισμούς. Τα πολιτικά τους αδιέξοδα και τις διχαστικές πολιτικές τους τις αφήνουμε στην κρίση του Κυπριακού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά Αβέρωφ κατά αντιπολίτευσης-«Ο Γρίβας δεν ακυρώνεται μέσα από προεκλογικά ψηφίσματα»

Από την πλευρά του, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως η «κοινοπραξία κομμάτων που στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, δίνει κάθε μέρα καθαρά σημάδια γραφής. Ήδη για τρία θέματα, μεταξύ αυτών οι εκποιήσεις και η καταψήφιση κάθε κονδυλίου που προορίζεται προς απόδοση τιμής στον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, περιφρονούν επιδεικτικά τη γνώμη του υποψηφίου τους».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι «δεν συμφωνούν σε τίποτα παρά μόνο στο γεγονός ότι θέλουν την εξουσία. Βλέπουμε το άσχημο θέαμα ενός υποψηφίου να είναι έρμαιο των κομμάτων που τον υποστηρίζουν». Καταλήγοντας, δήλωσε πως «μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπορεί να ηγηθεί με σταθερότητα της χώρας. Μακριά από πολιτικά παιχνίδια και σχεδιασμούς για το διαμοιρασμό της εξουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίπλαρος για κοινοπραξία στήριξης Χριστοδουλίδη-«Δεν συμφωνούν σε τίποτα»

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ