Στην αντεπίθεση ο Χριστοδουλίδης-«Δεν θα τους ακολουθήσουμε»

Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα. Ο υποψήφιος προτάσσει για άλλη μία φορά την ενότητα και καταγγέλλει προσβλητικές αναφορές που, όπως αναφέρει, δεν περιποιούν τιμή στον πολιτικό μας πολιτισμό. Τονίζει, ταυτόχρονα, πως δεν θα τους ακολουθήσει και θα τηρήσει την υπόσχεσή του προς τον λαό, την κρίση του οποίου και εμπιστεύεται.

«Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διακήρυξε ότι θα διεξάγει ένα προεκλογικό αγώνα αντάξιο του επιπέδου και του πολιτισμού του κυπριακού λαού. Με επιχειρήματα, πολιτικές προτάσεις και θέσεις και σεβασμό στη Δημοκρατία και στους ανθυποψήφιους του. Τηρεί την υπόσχεσή του αυτή μέχρι σήμερα και δεν πρόκειται να την αθετήσει μέχρι το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας», ανέφερε σε ανακοίνωση το επιτελείο του.

«Λυπούμαστε όμως να παρατηρήσουμε ότι στην πρόταση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για μέγιστη δυνατή ενότητα και στην πρόθεσή του εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας να σχηματίσει Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, η απάντηση είναι προσβλητικές αναφορές που δεν περιποιούν τιμή στον πολιτικό μας πολιτισμό», πρόσθεσε.

Όπως υπέδειξε ο κ. Χριστοδουλίδης, «μετά τους καρχαρίες, τα χρυσόψαρα, τους ελέφαντες και τους δούρειους ίππους, τώρα προβαίνουν σε άλλους εξίσου προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι απορίας άξιο που τα ανακάλυψαν όλα αυτά μετά από εννέα χρόνια. Δεν θα τους ακολουθήσουμε».

«Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε πολιτεύεται όπως πάντοτε και ζητά την ψήφο του κυπριακού λαού για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Τελικός κριτής, θα είναι ο κυπριακός λαός, στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη», κατέληξε η ανακοίνωση.

Επιμένει για απαντήσεις ο ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ, πάντως, δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκε από την ανακοίνωση του επιτελείου Χριστοδουλίδη, αφού λίγη ώρα μετά επανήλθε, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να σχολιάζει πως «ο κ. Χριστοδουλίδης σπάει επιτέλους τη σιωπή του αλλά για άλλη μια φορά δεν λέει τίποτα» και να θέτει νέα ερωτήματα προς τον υποψήφιο.

«Θέτουμε ευθέως το ερώτημα: Συμφωνεί ή διαφωνεί με  τις θέσεις των κόμματων που τον στηρίζουν για τον Αρχηγό Διγενή; Συμφωνεί ή διαφωνεί με τα ψηφίσματα που αναπολούν τις πολιτικές των Αδεσμεύτων; Θα τοποθετηθεί με ευθύτητα έστω και σε ένα ζήτημα;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Δημητρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ