Αβέρωφ Νεοφύτου: Η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της αξιοπιστίας

 «Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στην σταθερή πορεία που μπήκε επί δεκαετίας Αναστασιάδη», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε εκδήλωση του κόμματος, το βράδυ του Σαββάτου, στην Αθήνα.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε μια Κύπρο αναξιόπιστη, μια Κύπρο της χρεοκοπίας, επαίτη σε ξένους για να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και παραδίδει σήμερα μια πορεία που πρέπει και επιβάλλεται να συνεχιστεί. «Το μήνυμα που μας στέλνουν από παντού είναι να μην παίζουμε με τη χώρα μας. Χρειαζόμαστε συνέχιση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Για να μην διακινδυνεύσουμε όσα πετύχαμε ως τώρα. Η οδός της συνέπειας και της αξιοπιστίας, πάντα δικαιώνεται», σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη και η Δύση ορίζουν τον βασικό πολιτικό προσανατολισμό της χώρας καθώς μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες αλλά και γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον, ειδικά σήμερα που ο καθένας μετρά φίλους και συμμάχους. «Όπως ακριβώς έπραξε και πράττει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Με τιμονιέρη στην Ελλάδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Κύπρο τον Νίκο Αναστασιάδη», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Αναφορικά με την οικονομία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι πρεσβεύει τη σχολή της αξιοπιστίας. «Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς υποσχέσεις αλλά με όχημα τη δυνατή οικονομία για να μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τους πολίτες. Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσω να βαδίζω. Στις γραμμές και στην κατεύθυνση της δικής μας κυβέρνησης και των επιτυχιών των τελευταίων δέκα χρόνων», είπε.

Έχοντας, πρόσθεσε, «ως καλύτερο κληροδότημα το Ταμείο Ανάκαμψης, που προωθεί το επόμενο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, βιώσιμης, διαφανούς και πράσινης. Που κάνει πράξη τη ψηφιακή μετάβαση, ενισχύει την επιχειρηματικότητα, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, που εκσυγχρονίζει τους θεσμούς του κράτους μας και βάζει το νέο εθνικό όνομα». «Γιατί εμείς στον ΔΗΣΥ πάντα βάζουμε υψηλούς εθνικούς στόχους», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «στη δεκαετία του Γλαύκου Κληρίδη βάλαμε την Κύπρο στην Ευρώπη, στη δεκαετία του Νίκου Αναστασιάδη ξαναφτιάξαμε την οικονομία σε γερά θεμέλια. Κι αυτό μου επιτρέπει να βάλω και το δικό μου προσωπικό στοίχημα». «Η ενωμένη Κύπρος, στην επόμενη πενταετία, να είναι μια από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη με ΧΑΑ αξιολόγηση», σημείωσε. Με στόχο, είπε, «το δημόσιο χρέος να είναι κάτω από 30%, και το κατα κεφαλήν εισόδημα τουλάχιστον 50% ψηλότερα από ότι είναι σήμερα».

«Μπορούμε κάθε χρόνο να εξοικονομούμε τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να στηρίζουμε την ανάπτυξη και την κοινωνία. Με άξονα τη νεολαία μας να ανοίξουμε το δρόμο να μπορούν να επιστρέψουν όσοι το επιθυμούν στην πατρίδα μας, να προκόψουν και να μεγαλουργήσουν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία», υπογράμμισε ο κ. Νεοφύτου

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε, επίσης, ότι  η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται με ισχυρές περιφερειακές συνεργασίες ειρήνης, καθώς αυτή  η αξιοπιστία θα βοηθήσει να σπάσει και το σημερινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα της Τουρκίας και της τουρκική προκλητικότητας.

«Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση θα επέλθει με τη λύση του εθνικού μας προβλήματος. Για εμάς υπάρχει μία και μόνο επιλογή. Η επίτευξη της λύσης στο συμφωνημένο πλαίσιο, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε.

«Αυτός είναι ο στόχος και προς αυτόν καταθέτουμε τους παράγοντες της ενέργειας και ασφάλειας και της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ως εκείνους που μπορούν να οδηγήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ