Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ και Αβέρωφ με Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα και στο περιθώριο της ανώτατης σύσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία συμμετέχουν ηγέτες που ανήκουν στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νεοφύτου είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ursula Von der Leyen, την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Roberta Metsola, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας κ.  Andrej Plenković, τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας κ. Friedrich Merz και τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, κ. Alberto Núñez Feijóο.

Ο κ. Νεοφύτου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ursula Von der Leyen, συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την Ευρώπη και την Κύπρο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, το κυπριακό, η υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και το όραμα του Αβέρωφ Νεοφύτου για την επόμενη πενταετία ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας να δηλώνει τα εξής:

«Στο περιθώριο της Ανώτατης Σύσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών που ανήκουν στη δική μας πολιτική οικογένεια, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συζητήσαμε τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν ολόκληρη την Ευρώπη. Την ενεργειακή κρίση αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί της και για το κυπριακό αλλά και την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που χθες η Κύπρος πήρε την 1η δόση. Έθεσα ενώπιον της Προέδρου της Επιτροπής τη θέση μου για αίτηση της Κύπρου για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου ως καταλύτη για να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη του διαλόγου για το κυπριακό.

Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επίσης, για την υλοποίηση του προγράμματος για την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μοιράστηκα μαζί της και το δικό μου προσωπικό στοίχημα. Στην επόμενη πενταετία η Κύπρος να φιγουράρει μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην αξιολόγηση του ΑΑΑ, με τη μείωση του δημόσιου χρέους στο 30% και εξοικονόμηση κάθε χρόνο μέχρι και μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που θα πηγαίνουν για την κοινωνική πρόνοια και την αναπτυξιακή πολιτική».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ