Σάββατο 28 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

A. Μαυρογιάννης: Λυδία λίθος η Αμμόχωστος για λύση του κυπριακού

  02/12/2022 21:37
A. Μαυρογιάννης: Λυδία λίθος η Αμμόχωστος για λύση του κυπριακού

A. Μαυρογιάννης: Λυδία λίθος η Αμμόχωστος για λύση του κυπριακού

  02/12/2022 21:37

Περιοδεία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης,   στέλνοντας «μήνυμα ειρήνης και επανένωσης της Κύπρου», όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιτελείου του. Κατά την περιοδεία, ο κ. Μαυρογιάννης είχε συναντήσεις με Τουρκοκύπριους και εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους, επισημαίνοντας ότι η Αμμόχωστος είναι η λυδία λίθος για την επίλυση του Κυπριακού

Σε δηλώσεις του μετά από συναντήσεις με Τουρκοκύπριους, με τους οποίους συζήτησε διάφορα ζητήματα που άπτονται του Κυπριακού προβλήματος, επεσήμανε πως η σημερινή του επίσκεψη αποσκοπούσε στο «να αναδείξει τον βασικό του στόχο, που είναι η επανένωση του τόπου μας, μέσα από μία λύση που θα δώσει του δώσει τα απαραίτητα μέσα για να ανοίξει ξανά τα φτερά του και να βρει τον βηματισμό του».

Διαπίστωσε, όπως αναφέρεται, ως βασική και κοινή πεποίθηση την ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών και εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά του, καθώς υπάρχει, όπως ανέφερε, κοινή αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει για να πετύχουμε την λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε τμήμα της περίκλειστης πόλης και τόνισε ότι, η Αμμόχωστος είναι η λυδία λίθος για την επίλυση του Κυπριακού και όλα πρέπει να ξεκινήσουν από εδώ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση όλα θα τελειώσουν εδώ. Παράλληλα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους που διαμένουν σε κοινότητες της Καρπασίας, όπως επίσης και την Μονή Αποστόλου Ανδρέα. Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, τις δυσκολίες και τις ανάγκες που έχουν οι εγκλωβισμένοι μας.

Οι Τουρκοκύπριοι που συνόδευσαν τον κ. Μαυρογιάννη στην περιοδεία του στην Αμμόχωστο, τους οποίους ευχαρίστησε ο ίδιος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υποψηφιότητά του και την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν για την επίτευξη λύσης στη βάση της ΔΔΟ.

Ο Ferdi Sabit Soyer, πρώην Πρόεδρος του PTK, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τύχη και ευκαιρία η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, «γιατί δεν είναι μόνο ένα άτομο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, από την περίοδο προεδρίας του κ. Βασιλείου, αλλά επίσης έχει την γνώση και την ευαισθησία, βαθιά ανθρώπινη διάσταση στο να αντιλαμβάνεται τα ζητήματα και μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα κοινό μέλλον για το καλό όλων μας».

Σε δηλώσεις προέβη επίσης ο πρώην «βουλευτής» του PTK, Okan Dagli, ο οποίος ανέφερε ότι «η Αμμόχωστος είναι η κοινή μας πόλη, στην κοινή μας πατρίδα και ελπίζουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να είναι νικητής ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και σε αυτή την προσπάθεια να έχει συμβάλει και η πόλη μας η Αμμόχωστος».

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Devis, Αλί Γκουλλέ, έστειλε μήνυμα προς τους Ελληνοκύπριους, πως, εάν θέλουμε να έχουμε μία ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού, πρέπει να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μαυρογιάννη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας