Αισιόδοξος ο Νεοφύτου-Διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης με... σωστό τιμονιέρη

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα βυθίζεται σε οικονομική ύφεση και η Κύπρος θα διατηρήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2023, φτάνει να έχει σωστό τιμονιέρη, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ  Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα «H Κυπριακή Οικονομία – Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «απόψε μιλήσαμε στο φόρουμ με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ένα στενό συνεργάτη που κράτησε το τιμόνι της οικονομίας σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την κυπριακή οικονομία. Όπως και η προηγούμενη διαχείριση με τον προκάτοχο του, η Κύπρος αντιμετώπισε διαδοχικά δημοσιονομική, τραπεζική κρίση, πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον καλπασμό του πληθωρισμού και την κρίση ενέργειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καθοριστική η οικονομική διαχείριση, τονίζει ο ΥΠΟΙΚ-«Πρωτεργάτης ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρός του»

Πρόσθεσε ότι είναι μέσα από τις σωστές πολιτικές της κυβέρνησης και του κ. Πετρίδη που σήμερα η Κύπρος έχει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή οικονομία περνούν ίσως τον χειρότερο χειμώνα από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε, και σημείωσε πως «η Αγγλία είναι ήδη σε ύφεση και το 2023 ούτε η Γερμανία θα γλυτώσει την ύφεση».

Εμείς, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου «έχουμε μια δυνατή οικονομία χάρη στις σωστές οικονομικές πολιτικές και τις θυσίες του λαού μας και είναι κρίμα να διακινδυνεύσουμε αυτή τη σταθερότητα και αυτή την αναπτυξιακή πορεία, σε τυχόν πισωγυρίσματα. Δεν αρκεί να έχεις επιτυχημένους επιχειρηματίες, δεν αρκεί να έχεις δυνατή οικονομική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα» είπε και σημείωσε πως «αν η διαχείριση στα δημόσια οικονομικά και τα της οικονομίας δεν είναι η σωστή, τότε το οικονομικό καράβι θα βουλιάξει».

Σημείωσε ακόμα ότι «μια οικονομική στραβοτιμονιά στην Αγγλία, μία από τις ισχυρότερες παγκόσμιες οικονομίες, οδήγησε στην φτωχοποίηση ολόκληρου του αγγλικού λαού». Αλλά, ανέφερε, «στην Αγγλία σε 44 μέρες αν δεν πάει καλά ο Πρωθυπουργός τον αλλάζουν, στη Κύπρο όποιος βγει Πρόεδρος θα είναι για πέντε ολόκληρα χρόνια και αν μας μείνει οικονομία».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε επίσης πως «ξέρουμε τις δυνάμεις μας, έχουμε αυτοπεποίθηση. Η Ευρώπη θα βυθίζεται σε οικονομική ύφεση και η Κύπρος θα διατηρήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2023, με μια προϋπόθεση, με σωστό τιμονιέρη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νεοφύτου είπε πως «η Κύπρος έχει ένα μειονέκτημα, είναι ως ένα βότσαλο στον ωκεανό, μπορεί να εξαφανιστεί, μπορεί από μια στραβοτιμονιά να πάθεις μια ζημιά που θα χρειαστείς δέκα χρόνια να την επανορθώσεις» είπε και πρόσθεσε πως «τη ζήσαμε το 2013». Όμως, «η κυπριακή οικονομία είναι μικρή και ευέλικτη και με σωστές οικονομικές πολιτικές μπορείς να βγεις και κερδισμένος από τις κρίσεις και εμείς το αποδείξαμε στην πράξη» κατέληξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εξάλλου, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε δικές του δηλώσεις στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, είπε ότι η οικονομική διαχείριση παίζει καθοριστικό ρόλο στα εισοδήματα όλων «και στο αν και τι δουλειά θα έχουμε την επόμενη και παίζει πολύ ρόλο στο πως θα τη διαχειριστούμε την επόμενη μέρα» και ότι, κατά τον ίδιο, «δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό ποια είναι η σωστή και η αξιόπιστη επιλογή για την επόμενη μέρα της Κύπρου», σημειώνοντας ότι είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ