Επιμένει για μυστική συμφωνία Χριστοδουλίδη με ΔΗΚΟ ο Αβέρωφ-«Έπεσαν οι μάσκες»

Μετωπική επίθεση προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί μυστικής συμφωνίας του υποψηφίου με τα κόμματα του κέντρου, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι μάσκες έπεσαν για τον Νίκο Χριστοδουλίδη.   

Χθες η εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου, «δημοσίευσε τη μυστική συμφωνία του με το ΔΗΚΟ. Μια συμφωνία που έγινε ενόσω ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον καλούσε να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού και ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλεγε δημόσια πως ήταν νωρίς για τις προεδρικές εκλογές».

Και προσθέτει: «Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας επεξηγούν και γιατί ο κ. Χριστοδουλίδης αρνήθηκε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές για τα περί μυστικής συμφωνίας ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη, ζητά εξηγήσεις ο ΔΗΣΥ

Ο κ. Χριστοδουλίδης, υποδεικνύει η κα. Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, «άλλα συμφώνησε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, άλλα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και άλλα με τον Μάριο Καρογιάν. Γι’αυτό αρνείται να δώσει τις μυστικές αυτές συμφωνίες στη δημοσιότητα. Αυτό που προκύπτει από τη μυστική του συμφωνία με το ΔΗΚΟ, είναι πως έχει μετατραπεί στον αδύναμο κρίκο της κοινοπραξίας συμφερόντων που τον στηρίζει».

«Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κόμματα που χρειάζονται μυστικές συμφωνίες για να συνεργαστούν. Ούτε από έναν Πρόεδρο που αντί να λύνει τα προβλήματα του λαού, θα ασχολείται μονίμως με την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κομμάτων που θα τον στηρίζουν». 

«Γιατί αυτή είναι η συνταγή της απόλυτης ακυβερνησίας. Αυτή δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά κυβέρνηση εθνικής ασυνεννοησίας. Η Κύπρος χρειάζεται ηγεσία που να λύνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα. Ηγεσία αποτελεσματική και υπεύθυνη. Και αυτό μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως Προέδρος της Δημοκρατίας μπορεί να το εγγυηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Νικόλας και τα «παπαγαλάκια»

Στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις της  Φωτεινής Τσιρίδου η οποία ανέφερε πως, «όπως αποδεικνύεται ούτε μεταξύ τους στο ΔΗΚΟ δεν μπορούν να συνεννοηθούν όσο αφορά τη μυστική συμφωνία που έκαναν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο δε Νικόλας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι το έγγραφο που παρουσίασε ο Πολίτης δεν υπάρχει. Η κ. Ερωτοκρίτου δήλωσε στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο».

Και πρόσθεσε: «Μα ήταν ή δεν ήταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος που ανακοίνωσε ότι η Γραμματεία του ΔΗΚΟ ετοίμασε και παρουσίασε στον κ. Χριστοδουλίδη, ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα θέσεων; Είναι αυτό που δημοσίευσε ο Πολίτης ή είναι άλλο; Δυο επιλογές έχει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ή μπορεί να προβεί σε καταγγελία για το δημοσίευμα ή να ανακαλέσει τις ύβρεις και να παραδεχτεί ότι αυτό είναι το έγγραφο που ετοίμασε η γραμματεία του κόμματός του», υπέδειξε η κα. Τσιρίδου

«Προκύπτει όμως», πρόσθεσε «και ένα άλλο ερώτημα. Τα άλλα κόμματα γνωρίζουν τι έχει συμφωνήσει με το καθένα ο Νίκος Χριστοδουλίδης; Η ΕΔΕΚ γνωρίζει τι συμφώνησε ο Χριστοδουλίδης με τη ΔΗΠΑ; Η ΔΗΠΑ γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με την ΕΔΕΚ; Και όλοι αυτοί γνωρίζουν τι έχει συμφωνηθεί με το ΔΗΚΟ, με την Ελένη Θεοχάρους, με τους κυνηγούς; Ένα είναι σίγουρο. Τον αχταρμά της κοινοπραξίας δεν θα τον πληρώσει ο κυπριακός λαός. Κι εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην συμβεί αυτό».

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά