Πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην παραγωγή προωθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Οι άνθρωποι με αναπηρία να είναι αυτόνομοι, αξιοπρεπείς και δημιουργικοί, είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Σημείωσε ότι όταν λέμε πρόσβαση δεν εννοούμε μόνο την πρόσβαση σε ένα κτήριο αλλά την πρόσβαση στην παραγωγή. Ωστόσο, για να μπορεί να γίνει αυτό, χρειάζεται ισχυρή οικονομία, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

"Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Στην Κύπρο έχουμε πετύχει πάρα πολλά και μπορούμε να χτίσουμε σε αυτά. Θέλουμε τη χώρα μας όχι απλά σύγχρονη αλλά να είναι στην πρωτοπορία. Θέλουμε τους ανθρώπους με αναπηρία αυτόνομους, αξιοπρεπείς και δημιουργικούς. Όπως τον Αντρέα που δημιούργησε την εφαρμογή για τα προσβάσιμα κτίρια και ξενοδοχεία", είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού πρόσθεσε ότι όταν λέμε πρόσβαση δεν εννοούμε μόνο την πρόσβαση σε ένα κτήριο αλλά την πρόσβαση στην παραγωγή. Το οποιοδήποτε άτομο, είτε με αναπηρία ή όχι είτε είναι κάτοικος υπαίθρου ή πόλης να έχει πρόσβαση στο να δημιουργήσει το δικό του εισόδημα, να ζει αυτόνομα, δημιουργικά και με αξιοπρέπεια.

"Αυτή τη χώρα οραματιζόμαστε, αυτήν την κοινωνία θέλουμε αλλά πάντα υπάρχει μια προϋπόθεση. Για να μπορέσεις να κάνεις πράξη τα οράματά σου πρέπει να έχεις μια ισχυρή οικονομία", σημείωσε, λέγοντας ότι "εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στη μεγάλη μας οικογένεια το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ξέρουμε να κουμαντάρουμε στα δύσκολα, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να βγαίνουμε πιο δυνατοί για να μπορούμε να βοηθούμε αυτούς που πραγματικά μας έχουν ανάγκη".

Από την πλευρά του ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε ότι ο κ. Νεοφύτου δείχνει το πόσο ενδιαφέρεται για αυτό το κρίσιμο ζήτημα, "το πώς όλοι οι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και οι άνθρωποι που κοινωνικά έχουμε μάθει να τους λέμε ανάπηρους, ανάπηροι πολίτες, πώς μπορείτε στη νέα σας διακυβέρνηση όταν εκλεγείτε Πρόεδρος να πάτε με το κοινωνικό κράτος που αναφέρατε ένα βήμα παρά πέρα" για μία πρόσβαση όχι μόνο στο κομμάτι του τεχνητού περιβάλλοντος αλλά γενικότερα μία πρόσβαση στη ζωή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: 63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας