Στη μάχη απέναντι από τους παράλληλους μαγνήτες ενδιαφέροντος οι υποψήφιοι

Κανονικά συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, παρά το γεγονός πως άλλα μεγάλα γεγονότα φαίνεται να στρέφουν την προσοχή των πολιτών μακριά από τις Προεδρικές Εκλογές. Πλέον, πέραν από τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, που φαίνεται να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και να κερδίζουν έδαφος στην ειδησεογραφία, μετακινώντας τον προβολέα από τους υποψήφιους των Προεδρικών στους υποψήφιους για τον αρχιεπισκοπικό θώκο, στο πρόγραμμα έχει μπει και το Παγκόσμιο Κύπελλο, που αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολύ κόσμο, κρατώντας τους μπροστά από τις τηλεοράσεις και μακριά από τις προεκλογικές εκδηλώσεις και προσθέτει άλλο ένα μεγάλο θέμα στις καθημερινές συζητήσεις των απλών πολιτών.  

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κράτους απέκτησαν νέους ανταγωνιστές, οι οποίοι δεν προέρχονται από τον κόσμο της πολιτικής, και πρέπει να «συγκατοικήσουν» μαζί τους μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεδομένου ότι αμέσως μετά ξεκινά η γιορτινή περίοδος, το timing όλων αυτών των γεγονότων δεν είναι και το ιδανικότερο, καθώς συνήθως, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, δεν είναι πολύ ενεργός ο προεκλογικός, μιας και αποτελεί περίοδο χαλάρωσης και οικογενειακών στιγμών, με αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις αποτελούν παραφωνία ανάμεσα στα κάλαντα. Η περίοδος αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θεωρείται και η τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης και οι παράλληλοι μαγνήτες ενδιαφέροντος που υπάρχουν τώρα, ενδεχομένως να επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό και αυτές τις δυναμικές.

Αναγνωρίζοντας τις πρόσθετες δυσκολίες που προκαλεί αυτή η κατάσταση, οι υποψήφιοι συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους, σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν το ενδιαφέρον όσο πιο ψηλά και τον κόσμο όσο πιο κοντά τους γίνεται. Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα προτιμηθούν οι μικρότερες εκδηλώσεις, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν αυτή την εγγύτητα, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι δημόσιες παρεμβάσεις, στο βαθμό που τις «σηκώνει» η βαρυφορτωμένη επικαιρότητα, στην οποία σύντομα θα προστεθούν και οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό.

Για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αυτό ήταν το προτιμητέο μοντέλο έτσι κι αλλιώς, το οποίο θεωρείται ότι αποδίδει και έτσι θα συνεχίσει να το υιοθετεί σε αυτό το διάστημα, με εναλλαγές ανάμεσα σε μικρές τοπικές εκδηλώσεις και μέτριας εμβέλειας περιφερειακές, στις οποίες έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τις θέσεις του. Στο επιτελείο του υποψηφίου μελετούν και αξιοποιούν τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν επαναπαύονται από την πρωτιά, καθώς γνωρίζουν πως η διατήρησή της είναι εξίσου δύσκολο έργο. Γι’ αυτό και γίνονται προσεκτικοί σχεδιασμοί για τα επόμενα βήματα, με τη διαπροσωπική επαφή στο επίκεντρο.

Από πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, έμφαση δίνεται αυτό το διάστημα στην παρουσίαση θέσεων, με σχεδόν καθημερινές θεματικές ανακοινώσεις, που αγγίζουν διάφορα θέματα. Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο κυρίως και έχουν επίσης έντονο το στοιχείο της γνωστοποίησης των θέσεων του υποψηφίου. Σε ό,τι αφορά την πορεία του, στο επιτελείο του υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, καθώς καθημερινά διαπιστώνεται μια αυξητική τάση, η οποία αναμένουν ότι θα αποτυπωθεί σύντομα και στις δημοσκοπήσεις, με το στοίχημα της εισόδου στον δεύτερο γύρο να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.  

Ευκαιρίες για να παρουσιάζει τις θέσεις του αναζητά και ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Είτε μέσω των δημόσιων παρεμβάσεων είτε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών του, που όπως και των άλλων δύο βασικών υποψηφίων είναι πιο μικρής εμβέλειας αυτή την περίοδο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ φροντίζει να επαναλαμβάνει τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητάς του. Στο δικό του στρατόπεδο δίνεται ιδιαίτερη σημασία και στα debates, καθώς θεωρούν ότι αποφέρουν πόντους στον υποψήφιο. Νούμερο ένα στόχος παραμένει η αύξηση της συσπείρωσης του ΔΗΣΥ, η οποία θα βοηθήσει τον κ. Νεοφύτου να σφραγίσει το εισιτήριό του για τον δεύτερο γύρο, αλλά συνεχίζει να παρουσιάζεται αιμορραγία, κυρίως προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, που αποτελεί και τον βασικό στόχο των επιθέσεων της παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ